Logitech K350: Ергономична клавиатура НЕ за всеки вкус

С тази клавиатура ще забравите болките в китките, особено ако работата ви изисква дълги периоди на тракане по клавишите
Безжичната клавиатура Logitech K350 може да се похвали с леко извит дизайн, подходящ за хора, които пишат много или имат проблеми с китките. Харесахме просторния дизайн, подплатената опора за дланите и множеството програмируеми клавишни комбинации, но останахме разочаровани от евтиното усещане на самите клавиши. Извитата форма също изисква определено свикване.

Основни характеристики

  • Windows OS поддръжка - от XP нагоре
  • Wireless 2.4GHz RF свръзаност
  • USB Unifying Receiver
  • 2X AA батерии с 3 години предполагаем живот

Дизайн

С размерите си от 48 x 25 сантиметра и тегло около 2 килограма, K350 е една от най-големите клавиатури, които сме тествали. Всъщност, ако вдигнете крачетата две стъпки до пълната им височина (което увеличава ъгъла на клавиатурата с 8 градуса), тя се издига на над 6 см височина. За щастие, втората опция за повдигане е само на 5 градуса, което е доста по-подходящо за нормална ежедневна употреба.

Logitech K350: Ергономична клавиатура НЕ за всеки вкус

Освен внушителната си височина, K350 може да се похвали и с подплатена опора за длани. Самата клавиатура е леко извита и очертана във вълнообразна форма, с две "долини" при клавишите A, S, D, F и J, K, L. Logitech казва, че така нареченият "Comfort Wave Design" е предназначен да "поддържа разнообразни дължини на пръстите".

Друга характеристика на K350, която привлича вниманието, е наборът от бързи клавиши и контроли, снабдени с централен бутон за контрол на звука, заобиколен от медийни бутони, бутони за снимки, музика, стартиране на Windows Media Center, настройки плюс превключване на мащаба, бързи клавиши за Microsoft Word, Excel, Edge, Search, E-mail и др.

Общо взето, на K350 преброихме 30 горещи клавиши, 17 от които могат да бъдат препрограмирани с помощта на включеното приложение на Logitech.

Свързаност

Клавиатурата K350 се свързва към компютър чрез включения USB приемник, работещ на 2.4GHz, който се включва директно и работи без нужда от допълнителни драйвери. По време на тестовете връзката с K350 беше стабилна, а клавиатурата бързо реагираше отново след периоди на заспиване.

Писане на К350

Дали K350 ще е удобна за вас, вероятно ще бъде въпрос на вкус. Открихме, че контурният дизайн е малко тромав и отвлича вниманието, въпреки че с течение на времето потребителите ще свикнат с тази особеност. Леката кривина в цялостната форма на клавиатурата помага да запазите китките си в по-прецизна и удобна позиция.

Logitech K350: Ергономична клавиатура НЕ за всеки вкус

Що се отнася до самите клавиши, те са може би най-голямото разочарование, като се има предвид цената на клавиатурата. Докато извитият дизайн позволява лесно откриване на клавишите, капачките се усещат кухи и евтини, а при натискането им се произвежда доста шум. Положителната страна е, че клавишите на K350 имат доста добра тактилна обратна връзка и ход.

Заключение

К350 е повече от пълноразмерна клавиатура - размерите и, заедно с извития ергономичен дизайн, правят писането доста по-лесно (след известен период на адаптация). С подобна клавиатура ще забравите болките в китките, особено ако работата ви изисква дълги периоди на тракане по клавишите. От друга страна, самите клавиши се усещат малко евтини и са доста шумни. Цената от около 100 лева поставя тази клавиатура в неравна битка срещу все по-евтините механични събратя, но от друга страна, те не могат да предложат подобен ергономичен дизайн.
още по темата

Първата клавиатура с тъч сензори в бутоните идва от Беларус

Технологията комбинира в едно традиционни клавиатура, мишка и тъчпад
17.06.2019 / 03:42

Spotify тества премиум абонамент за двама

Premium Duo дава възможност двама потребители да споделят общ акаунт за 12.49 евро на месец, но само ако живеят заедно
28.03.2019 / 04:40

Bloody B975 - със скоростта на светлината!

Разглеждаме тази сравнително достъпна геймърска клавиатура с екзотичната технология
27.03.2019 / 12:50
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.