Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

От премиерата си и до скоро, играта търпеше редица малки подобрения, но дойде време и за по-сериозна крачка и значително освежаване на системата, която идва под формата на Heroes of The Storm 2.0

Автор: Павлин Луканов

Преди почти две години Blizzard пусна своя претендент в MOBA жанра в лицето на Heroes of The Storm. Играта в познатия вариант на LoL и Dota изправя един срещу друг два отбора от герои, които се борят помежду си сред разнообразни бойни полета. Поне за мен като фен на игрите на компанията беше доста интересна, тъй като героите в нея са от вселените на разработени от компанията поредици като StarCraft, Diablo и WarCraft, а впоследствие и Overwatch.

От премиерата си и до скоро, играта търпеше редица малки подобрения, но дойде време и за по-сериозна крачка и значително освежаване на системата, която идва под формата на Heroes of The Storm 2.0. Самият геймплей остава непроменен, но около него системата получава толкова нужното й раздвижване с елементи, познати ни от други игри на Blizzard.

Официалната „премиера“ на новата версия беше на 25.04.2017 след преминаване на около месец във фаза отворена бета.  

Обновена прогресивна система

Първата сериозна новост в Heroes of the Storm 2.0 е промяната във вдигане на нива и прогресивната система. Премахнато е ограничението в общия брой нива, който вече става сбор от нивата на всичките ви герои. По този начин получавате повече възможности за развитие и награди по пътя си нагоре.

При предишната система вдигането на нива в началото ставаше много бързо, дори беше възможно да получите няколко нива след една игра, но с качването по стълбата, процесът се забавяше значително, което до голяма степен намалява и удоволствието от играта.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Сега спечеленият XP се натрупва само на самия герой, а когато той вдигне ниво, вашият профил също получава ниво. С тази си стъпка Blizzard искат да направят играта още по-интересна с времето, тъй като на всяко ниво получавате награда, но за тях малко по-надолу.

С качване на нивата ще получавате значки и рамки за профилния портрет в зависимост от това докъде сте стигнали. При достигане на ниво 100, броячът започва от 1, но вече получавате първата си значима значка, а портретът ви е със зелена рамка, визирайки новия ви ранг. От този момент можете да видите реалния брой натрупани нива в профила си.

Най-хубавото е, че ако сте играли доста преди въвеждането на новата система, при първото си включване във версия 2.0 нивата ви ще бъдат приравнени и веднага ще минете нагоре.


 Ковчежета с плячка

Следващото голямо нововъведение са Loot Chests (ковчежета с плячка), които ще получавате при всяко вдигане на ниво. Тези пакети с благинки (включително и новите, въведени с версия 2.0, с които ще ви запозная малко по-надолу) могат да включват предмети от целия асортимент на играта, включително герои.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Ковчежетата са налични в три варианта – Regular, Rare и Epic. Всеки тип дава поне една награда от съответното ниво. На всеки 10 нива, които вдигнете с един и същ герой, получавате специфично за него ковчеже, което включва поне един предмет, предназначен за него.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Освен с вдигане на нива, можете да получавате ковчежета чрез покупка.

Нови „козметични“ екстри

Голяма част от обновлението е и визуално с въвеждането на голям асортимент от нови скинове, средства за придвижване, гласове, банери, графити, емоджита и портрети. Всички тях можете да печелите от получените ковчежета с плячка.

Наистина е впечатляващо колко много съдържание Blizzard успява да въведе в играта. Разнообразието от нови предмети е огромно. Освен да ги печелите чрез ковчежета, можете и сами да си ги „изковете“ чрез въведената нова валута под формата на магически „късове“, които също се получават от ковчежетата или при дублиране на вече притежаван предмет.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Тук е моментът да спомена и за новата валута – Gems (скъпоценни камъни). Тях можете да закупите срещу истински пари, а и получавате на определени интервали при достигане на дадени нива. Можете да ги изразходвате за ковчежета, герои, Stimpacks и комплекти.

Традиционното злато се печели както досега от изпълняване на дневни предизвикателства, вдигане на нива и трупане на опит. Него можете да използвате за купуване на герои и повторно отваряне на ковчежета, ако не харесате това, което ви се е паднало.

Анонси: още един начин да персонализирате присъствието си на бойното поле. Използвайки гласовете на любимите си герои при различни постижения по време на битка.

Гласови реплики: за повдигане на отборния дух или за присмиване на опонентите можете вече да използвате реплики на героя, с който играете.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Банери: като проява на доминация срещу противниковия отбор имате възможност да издигате флагове с личния си символ при унищожение на форт, превземане на наемнически лагер или изпълняване на цел.

Спрейове: можете да оставяте собствен отпечатък на бойното поле под формата на икони или тагове на самия терен. Има налични и анимирани спрейове.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Емоджита: налични са цели набори от стилизирани и специфични за героите емоджита, които можете да използвате при чат.

Портрети: добавени са множество нови портрети, които се визуализират по време на зареждане на битката, в профила ви и графичния потребителски интерфейс, докато просто минавате из менютата.


Нов изглед на профила

Потребителският профил получава доста сериозен редизайн, който да включи всички новости. Целта е постигането на по-лесна навигация за проследяване на прогреса ви и проследяване на разнообразни статистики.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Основният екран дава изглед на неща като това колко MVP награди имате, общ брой победи, колко игри имате по класове герои и класацията ви в лигите. Другите табове включват детайлна информация за игрите ви и прогреса с различните герои. От тук можете да следите кои герои са близо до качване на нива, за да се сдобиете с ценните ковчежета.

Иначе всички събрани герои, скинове, портрети и т.н. можете да разглеждате в колекцията си (Collection). Тя е основен раздел от менюто намиращо се в горния ляв ъгъл.

Новото бойно поле - Hanamura

Без съмнение вдъхновено от японската култура, Hanamura включва стилизирани укрепления и обкръжаваща среда. Както винаги, армиите също се вписват в избраната визия. Картата предлага малко по-различен от традиционния геймплей, познат ни от HotS.

Основните ядра са защитени от бариера, която не може да бъде преодоляна от героите. За да постигнете победа, трябва да ескортирате движещи се товари, които се появяват за всеки отбор и е необходимо да стигнат дадена локация. Важно е да се подчертае, че те се движат само ако има в близост ваш герой, а ако е наличен и вражески спират. След като я достигнат, към ядрото се изстрелват ракети, които свалят от живота му.

При унищожаването на вражески форт, засилвате ударната мощ на следващата си вълна ракети.

Нов герой – Genji

Кибернетичният нинджа от вселената на Overwatch е най-младият от клана Shimada. Посечен от собствения си брат заради нежеланието си да участва в нелегалния бизнес на фамилията, Genji е вграден в тялото на киборг от Overwatch и се бори за справедливостта.

Той е в клас Assasin и е със сравнително висока сложност за игра.

Основните му способности включват:

- Shuriken: изстрелване на 3 Shuriken, всеки от които нанася по 65 поражения на първия ударен враг. Умението съхранява до 3 заряда, а презареждането им става едновременно.

- Deflect: в продължение на 1.25 секунди става защитен като блокира нанесените срещу него удари. Всеки блокиран удар води до изстрелването на Kunai към най-близкия враг.

- Swift Strike: нанася 215 поражение на всички врагове в линия. Ако до две секунди след това някой от засегнатите умре, цената в мана за Swift Strike се възвръща и умението се ресетва.

Героични способности:

- Dragonblade: Активира се за 8 секунди и в този режим може да се реактивира за нанасяне на 240 поражение в област като арка. Ако в рамките на две секунди след удар вражески герой умре, умението се ресетва.

- X-Strike: изпълнява два режещи удара за 135 поражение. След 1.25 секунди те експлодират с допълнителни 270 поражение за враговете в близост.

Mega Bundle

За да ознаменува новата версия на играта, Blizzard прави специален подарък на всички геймъри, които се логнат в Heroes of The Storm 2.0 до 22 май тази година. Той е под формата на 100 скъпоценни камъка (gems), с които можете да купите един от така наречените Mega Bundles (мега пакети) с герои.


Какво ново в Heroes of The Storm 2.0

© PCWorld България, pcworld

Можете да избирате измежду три пакета - Assasin, Flex, Support & Specialist и Tanks & Bruisers.

В зависимост от това с какъв клас предпочитате да играете, получавате целия набор от герои, които са в него. Избирайки един от пакетите, другите вече няма да са налични.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.