Най-производителните смартфони на 2016-а – разкрити от AnTuTu

Класацията за бързодействие се оглавява от Apple iPhone 7 Plus и iPhone 7, а честта на Android апаратите се защитава от заемащия трето място в класацията на AnTuTu модел OnePlus 3T. Вижте кои са и техните “подгласници”.

За повечето масови потребители на смартфони присъствието на техния апарат в рейтингите за производителност едва ли е от особено значение, ако той се справя добре с ежедневните си задължения, но истинските фенове обичат този тип класации, които са отличен повод за хвалба. Точно затова поглеждаме с интерес традиционния ежегоден рейтинг на разработчиците на тестовия софтуер AnTuTu, който отново ни дава представа за най-производителните мобилни телефони – в случая от пуснатите на пазара през 2016 г.

Всъщност екипът на AnTuTu е съставил три отделни рейтинга: един “абсолютен” за всички платформи и два отделни за Android-смартфоните и iOS-устройствата. Оценката за производителност на всеки модел представлява средноаритметична стойност от бенчмарк резултатите на не по-малко от 2000 устройства, изтествани през цялата минала година (апаратите от които са тествани по-малко от 2000 броя не попадат в класацията).

И така, първо място в общия Top 10 рейтинг с 181316 бала заема смартфонът Apple iPhone 7 Plus, следван от iPhone 7 с 172001 точки. И двата апарата използват новата фирмена система в чип A10 Fusion. Тройката на “медалистите” се оформя от Android-смартфона OnePlus 3T, базиран на SoC чипа Snapdragon 821, който му носи 163013 бала. Донякъде неочаквано е, че в тази Top 10 класация не попада нито един от смартфоните на Samsung, въпреки че според редица тестове през годината поне флагманският апарат Galaxy S7 edge демонстрира отлично ниво на бързодействие. Вероятно обяснението е, че тези апарати не са прескочили нужната квота от 2000 теста.


Най-производителните смартфони на 2016-а – разкрити от AnTuTu

© PCWorld България, pcworld

Най-производителен сред Android смартфоните според разработчиците на AnTuTu, разбира се, е именно гореспоменатият OnePlus 3T, следван от ZTE AXON и Moto Z.


Най-производителните смартфони на 2016-а – разкрити от AnTuTu

© PCWorld България, pcworld

Лидер в рейтинга за производителност на iOS-устройствата пък е базираният на SoC A9X таблет Apple iPad Pro 12.9, отбелязващ среден резултат от 194838 бала. Второ място заема iPhone 7 Plus, а трето – таблетът Apple iPad Pro 9.7”.


Най-производителните смартфони на 2016-а – разкрити от AnTuTu

© PCWorld България, pcworld

Още от най-производителните мобилни устройства на 2016-а можете да видите и в Топ 50 класацията на AnTuTu.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.