Страхотни раници, с които да си носите лаптопа

Вече сте похарчили трудно спечелените си пари за лаптоп, а сега имате нужда и от средство за безопасното му пренасяне.
След като вече сте похарчили трудно спечелените си пари за лаптоп, сега имате нужда и от средство за безопасното му пренасяне. На пазара могат да се намерят ужасно много раници, в които между другото може да се сложи и компютър, но не всички са създадени специално с тази цел. Този тип раници имат подплатени отделения за лаптопи, таблети, фотоапарати и друга потребителска електроника, а някои са с вградени батерии и много различни функции. Когато търсите раница, с която да защитите инвестицията си, вероятно искате и нещо удобно за носене, да е леко, да разполага с много място и да може да издържи теста на времето. Всъщност, има доста за какво да се помисли когато става въпрос за перфектната раница за лаптоп и затова ние сме насреща – да ви предложим няколко страхотни варианта.


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа

Какво трябва да ни интересува при избора на раница за лаптоп

Вече споменахме, че на практика всяка раница може да носи лаптоп, но със сигурност бихте искали такава с подплатено отделение за преносими компютри, което да защитава машината от влага и течности. Разбира се, закупуването на калъф за лаптоп е един възможен метод за справяне с проблема, но чантите, проектирани със специален джоб за пренасяне на лаптопи, често предлагат допълнителна защита, като са повдигнати над дъното на раницата. Този подплатен джоб обикновено се предлага и със самостоятелен цип, така че да не е нужно да ровите в основното отделение и да се забърквате с всички останали неща, които сте натъпкали.
Нещо, което в никакъв случай не трябва да подценявате когато купувате раница за лаптоп, е дали всъщност, може да побере портативната машина, с която разполагате. Не е случайно, че този тип раници се предлагат за конкретен размер лаптоп – бил той 13-, 14-, 15-, 16-, 17- или 19-инчов. Освен ако не разполагате с много друга електроника, няма нужда да носите със себе си тази допълнителна маса (примерно, имате 13-инчов лаптоп, но сте си взели раница за 17-инчов).
Не на последно място, поставете качеството пред количеството, когато става въпрос за джобовете. Разбира се, чанта с 25 джоба може да звучи великолепно, но ако са толкова големи, че да съхраняват флашки и батерии, няма да ви свършат особено добра работа. Помислете за наличната техника, която бихте искали да носите със себе си и дали ще се побере сред различните джобове.

Бюджетната раница – Mancro Laptop Backpack

Съвместимост: до 17-инчов лаптоп
Обем: 35 литра
Тегло: 700 грама
Размер: 48см x 35см x 20см


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа


Раницата за лаптоп Mancro е на удивително ниска цена (около 50 лв) предвид капацитета и изработката. Разполага с напълно достатъчно място за 17-инчов лаптоп, таблет, а и е наличен USB порт, за да получавате захранване от външна батерия в раницата. Вътре ще намерите три основни джоба, както и девет по-малки.


Златната среда – Incase Icon Lite Pack

Съвместимост: до 15-инчов лаптоп
Обем: 12 литра
Тегло: 780 грама
Размер: 48см x 30см x 20см


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа


За раница среден размер и с доста прилична цена Icon Lite Pack на компанията Incase е сред най-добрите раници за лаптоп. Направена е от висококачествена материя и с много здрави шефове, проектирана да носи 15-инчов лаптоп в непромукаем джоб, заедно с допълнителни неща, като тетрадка или батерия. В горната част на раницата е наличен и специален джоб за телефон. Външната част изглежда непретенциозна и доста базова, но това е част от привлекателността на Icon Lite Pack.

За дълъг пътNeweex Backpack

Съвместимост: до 15-инчов лаптоп
Обем: 26 литра
Тегло: 1.5 кг
Размер: 48см x 32см x 17см


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа


Това всъщност, е успешен Kickstarter проект с идеята за all-in-one раница, която не само може да пренася ценната ви електроника, но и да е с достатъчно място за багаж. Помислено е за специално място за дрехи, както и за тоалетни принадлежности и разбира се, че има достатъчно място за 15.6-инчов лаптоп, както и таблет, батерии, а защо не и всички кабели и зарядни устройства, които можете да носите. Наличен е дори скрит джоб за документи, както и каишки за бърз достъп.

Премиум дизайн на премиум цена – Peak Design Everyday Backpack

Съвместимост: до 16-инчов лаптоп
Обем: 30 литра
Тегло: 1.54 кг
Размер: 51см x 33см x 59см


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа


Peak раниците са едни от най-добре изглеждащите раници на пазара. Но освен очевидния първокласен външен вид, разполагат и с чутовна цена – не всеки може да преглътне около 600 лв за раница. Всеки лев обаче, сякаш е отишъл по предназначение. Огромно пространство за всякакъв вид техника, скрити джобове, разширяемо пространство, защита против кражба, плюс изработка с материали, които сякаш биха издържали ядрен холокост. Наличен е и по-малък модел с обем от 20 литра. Накратко, премиум раница на премиум цена.


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа

Хибридна чанта за лаптоп – Solo Duane Hybrid Briefcase

Съвместимост: до 15-инчов лаптоп
Обем: 12 литра
Тегло: 950 грама
Размер: 32см x 43см x 13см

Хибридната чанта Solo Duane изглежда като класическа бизнес чанта през деня, но през нощта се превръща в по-небрежна раница. Можете да я използвате като куфарче при по-официални моменти или да свържете две каишки в задната част на чантата, за да я превърнете в истинска раница. Това е доста уникален подход към нещо, което обикновено се счита за консервативна територия.


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа


Чантата струва около 100 лв и спокойно побира лаптоп до 15.6 инча, като има специални джобове за таблет, телефон, Kindle, портфейл и ключове.


Страхотни раници, с които да си носите лаптопа

още по темата

Paradise Center се превръща в гейминг арена

В навечерието на първия учебен ден търговският център се готви да посрещне всички фенове на хитовата игра Minecraft
09.09.2019 / 11:45

Умните тъкани са близо до комерсиализация

Задават се дрехи с вплетени в тях композитни влакна с микроелектроника
05.06.2019 / 05:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.