Как да пускаме публикации в няколко социални мрежи едновременно?

Tова е почти невъзможно заради правилата на Facebook за приложенията на трети страни
Ако използвате активно няколко социални мрежи, то може да бъде наистина трудно да поддържате всеки един от профилите си. Когато искате да споделите например снимки от своята почивка, да получите препоръки за следващия си телефон или просто да се оплачете от времето, влизането във всяка една услуга и изпращането на едно и също съобщение – а след това връщането във всяка социална мрежа, за да проследите коментарите – може наистина да бъде неудобно и времеотнемащо.

Едно от възможните решения е да използвате приложение за управление на профили в социални мрежи, което ще ви позволи да ги следите и да публикувате едновременно, пише The Verge. Тези полезни инструменти бяха достъпни преди за обикновените потребители, но сега техните услуги се продават предимно на компании, които искат да използват социалните мрежи за маркетинг и за други търговски цели. Все още обаче има няколко приложения, които предлагат безплатни (макар и ограничени) версии за допълнителен контрол на профилите.

Всъщност не само желанието за печалба доведе до ограничаване броя на приложенията, които могат да работят с повече от една социална мрежа. Услуги като Facebook и Twitter през годините въведоха доста промени, които усложниха работата за приложенията на трети страни. Например през август 2018 Twitter блокира достъпа в реално време до потока от публикации от приложения на трети страни. Също така уведомленията от тези приложенията или не се показват, или се забавят, което принуди разработчиците да преосмислят как да се справят с функции като директните съобщения (след като повечето потребители искат незабавно да получават уведомления).

А след това дойде и реакцията на Facebook във връзка с Cambridge Analytica, при който личните данни на милиони потребители в социалната мрежа бяха компрометирани. В тази връзка компанията въведе нови правила през април тази година, които забраняват на приложения на трети страни да публикуват съобщения във Facebook (или Instagram) като вписан потребител. Facebook обаче разрешава на приложения на трети страни да комуникират със страници в социалната мрежа (бизнес версии на персоналните профили) и потребителите могат да публикуват директно в Instagram, ако разполагат с бизнес профил там.

Все пак, ако искате да пуснете публикация в няколко социални мрежи, включително Facebook и Instagram, то има едно приложение, което ще ви позволи това безплатно.

Постове в Instagram с Buffer
Мениджърът за социални мрежи, наречен Buffer, е открил доста изобретателен начин да заобиколи ограниченията на Facebook. Приложението напомня да публикувате съобщенията си в Instagram, а през Instagram можете да изпращате и публикацията във Facebook.


Как да пускаме публикации в няколко социални мрежи едновременно?


Ето как да направите това: Безплатната версия на Buffer ви позволява да въведете до три профила, като те могат да включват страница във Facebook, група във Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn страница или LinkedIn профил. (Buffer публикува също така в Pinterest, но не можете да го използвате при безплатния профил).

Например, ако искате да публикувате една снимка от своя телефон в Twitter, Instagram и Facebook в 14 ч. днес, трябва да направите следното, ако вече сте свалили приложението и сте се регистрирали в него:
  • След като сте направили снимката, трябва да я изберете и да я споделите в Buffer.
  • Изберете в кои профили искате тя да се появи, като натиснете плюса най-отгоре. Въведете текста, който искате да придружава изображението, а също така можете да добавите още снимки или видео клипове.
  • Ако предпочитате да изпратите различен текст в отделните социални мрежи, то трябва да натиснете бутона Customize в долната част на екрана.
  • Когато сте готови, натиснете Share, което ще ви даде опция да публикувате веднага или да я насрочите за друг момент.
  • Съобщението в Twitter ще се публикува автоматично в зададеното време. За Instragram обаче ще получите уведомление на телефона си, когато е настъпил моментът да се пусне съобщението. Buffer ще ви покани или да публикувате или да се откажете.
  • След това в Instragram ще можете да изрежете снимката или да промените цветовете.
  • Също така можете да изберете да публикувате и във Facebook, Twitter или Tumblr. А накрая остава само да споделите изображението.
Да, звучи малко сложно, но след като се свикне, Buffer е добър начин да се насрочват публикации в Instagram и Facebook. А ако искате повече опции като възможност да управлявате до осем профила в социалните мрежи, то версията Buffer Pro е на цена от 15 долара на месец.

Почти, но не съвсем: Hootsuite
Hootsuite все още е един отличен начин да се следят различните социални мрежи. Приложението предлага достъп до няколко услуги, включително Twitter, Facebook (страници и групи), LinkedIn, WordPress, Instagram, YouTube и Pinterest.

С безплатната версия можете да следните (а в някои случаи и да публикувате) до три различни профила. Все пак Hootsuite е ограничен заради правилата на Facebook и Twitterм така че, ако нямате страница или група във Facebook, не можете да пускате съобщения там. Всъщност можете да публикувате директно във Facebook, но не и с безплатната версия. (Най-евтината версия е Professional с цената от 29 долара на месец, на годишна база).

Промените в работата на социалните мрежи с приложенията на трети страни усложниха изключително пускането на публикации в няколко социални мрежи едновременно за обикновения потребител. Но ако сте решени да успеете, то определено можете да ги заобиколите.
още по темата

Потребителите на Instagram вече могат да маркират невярното съдържание

Новата програма е малко по-различна от пилотната версия, пусната през май
16.08.2019 / 11:52

Обновеният сайт на Twitter вече е достъпен

Той е по-бърз и предлага повече опции за персонализация
16.07.2019 / 04:59

Facebook следи слуховете за себе си със специализиран софтуер

Разработен през 2016 г., Stormtracker е бил използван за следене на различни публикации, злепоставящи компанията
09.07.2019 / 11:20

Facebook, Instagram и WhatsApp спряха за трети път тази година

Причината за проблема все още не е ясна
04.07.2019 / 11:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.