Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Съхранявайте копия на снимките си на домашния компютър
Apple проектира продуктите така че те да работят съвместно, но много от притежателите на iPhone (и iPad) ползват компютри, работещи под управлението на Windows 10. В такъв случай, кой е най-удобният начин за прехвърляне на снмики и видеа от смартфона на компютъра?

Нали са няколко начина, някои от които са по-лесни от други. При всички, които ще ви покажем, прехвълянето е безплатно.

Прехвърляне с помощта на Photos

За Windows 10 има няколко приложения за тази цел, които не са налице за по-старите версии от операционната система. Едно от тях е Photos. Ще го откриете в Старт менюто.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Свържете смартфона/таблета с компютъра си с USB кабела. На екрана на мобилното устройство трябва да се появи съобщение, чрез което трябва да дадете на Windows достъп до снимките и видеата си.

Във Photos кликнете на Import бутона, намиращ се в горния десен ъгъл. След това ще трябва да посочите от кое устройство ще прехвърляте файлове (ако сте свързал/а само едно такова, то няма имате особен избор, всъщност :).

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Сега Photos ще прегледа съдържанието на смартфона ви. Ако имате повечко снимки, този процес може да отнеме известно време. На екрана ще се появи съобщение с броя намерени файлове. Натиснете бутона Continue ако искате да копирате всичко.

Ако предпочитате сами да посочите какво да бъде прехвърлено, то изберете опцията Unselect all и ще можете да избирате отделни файлове или да посочите такива, заснети през определен месец. Последната опция е малко неудобна, тъй като трябва да скролвате месец по месец. Ако ще подбирате снимките една по една, то се заредете с търпение.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

След като кликнете бутона Continue ще бъдете попитани къде да бъдат свалени данните. По подразбиране това е папката Pictures в Windows. Налице е и опция за създаване на директория за всеки месец или ден. Можете също така да зададете на програмата да изтрие копираното от смартфона. Ако прехвърляте снимките, за да освободите място на мобилното си устройство, отбележете тази опция.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Накрая кликнете на Import, за да стартирате самото прехвърляне.

Копиране чрез File Explorer

Много хора си мислят, че не могат да използват iPhone като устройство с Android и да копирате файлове чрез провлачване (drag and drop). При прехвърляне на снимки и видеа всъщност имате такава възможност.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Стартирайте File Explorer от Старт менюто и или натискайки едновременно бутоните Windows и E на клавиатурата.

Свържете смартфона с USB кабела и дайте на Windows достъп до съдържанието му. Докато не направите това няма да виждате iPhone сред свързаните устройства във This PC.

Кликнете на Apple iPhone, след което влезте в папките Internal Storage > DCIM. Ще видите една или множество директории, съдържащи снимките на мобилното устройство. Те ще носят имена от рода на 100APPLE, 101APPLE, 102APPLE и т.н.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Ако това ви се струва объркващо, то знайте че сега нещата са подобрени спрямо преди, когато потребителите се сблъскваха с папки с далеч по странни имена, без лесна възможност да се ориентират къде са най-новите им снимки.

Ако искате да копирате всичко, кликнете на Home таба в горе вляво на прозореца, след което кликнете на Select all бутона вдясно. Сега изберете опцията Copy to вляво и от появилото се меню изберете къде да бъдат копирани файловете.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

В случай че предпочитате да ползвате бързи клавишни комбинации, натиснете Ctrl-A и после Ctrl-C. Сега отворете папката, където ще съхранявате снимките и натиснете Ctrl-V.

Ако не искате да копирате всичко, то прегледайте съдържанието на папките из изберете и прехвърлете само онези файлове и снимки, които ви трябват.

Автоматично прехвърляне

Горните два метода са бързи и позволяват бързо копиране на файловете с пълно качество. Ако искате искате това да става автоматично обаче, така че да сте сгурни че няма да загубите снимките от зимната си ваканция, то ще трябва да се възползвате от облачна услуга, която да автоматизира нещата.

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Нашата препоръка не е да ползвате услугата на Apple, iCloud Photo Library. Тя работи отлично, но не е безплатна. Вместо това можете да ползвате Google Photos. Тази услуга разполага с безплатна опция, при която снимките и видеата се свиват до определена резолюция (16 мегапиксела и 1080p). Може да загубите малко качество, но по всяка вероятност няма да доловите разлика.

Сега файловете ви ще се съхраняват на сървърите на Google, а не хард диска на компютъра. T.e. имате достъ до тях отвсякъде, стига да разполагате с интернет връзка. Можете да ги прехвърлите на компютъра чрез специален инструмент, наличен на сайта на Google Photos.
още по темата

Как се използва microSD карта на смартфон с Android?

Възмжността за допълнително хранилище е едно от предимствата, които устройствата с мобилната OS на Google имат пред iPhone
13.02.2019 / 03:50

Apple News ще стартира следващия месец

Абонаментната услуга за новини ще бъде обявена на 25 март
13.02.2019 / 11:31

Google експериментира с нощен режим за Chrome при смартфоните

Тъмният интерфейс е достъпен в бета версията на Chrome 73 за Android
11.02.2019 / 10:01

Как да ползваме Google Photos в Windows 10 (без браузър)

Можете да качвате автоматично снимките и от компютъра си в облачната услуга
06.02.2019 / 11:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.