Как да свържем компютър с телевизор?

Има няколко начина, но те до голяма степен зависят от това дали ще възпроизвеждате HD видео или игри
Вашият телевизор може да е "интелигентен" и да има фантастични функции, но със сигурност не може да направи всичко, което може да направи компютърът ви. Затова винаги е добре да знаете как да свържете тези две устройства.

Пример защо може да ви се прииска да направите това е случаят, в който вашият телевизионен доставчик не поддържа канал, по който дават любимия ви отбор по футбол. Или пък може да ви се прииска да покажете снимки от последната веселба на телевизора, а ги съхранявате на твърдия диск на лаптопа. Може дори да ви се прииска да играете компютърни игри на голям екран, без да ви се налага да инсталирате голям компютър в стаята си.
Има няколко начина за свързване на компютър към телевизор, но те до голяма степен зависят от това дали ще възпроизвеждате HD видео или игри.

Как да свържем компютър към телевизор с помощта на кабел
Ако нямате нищо против да да държите лаптопа или компютър до телевизора, най-лесният вариант е да ги свържете с кабел. Повечето съвременни телевизори и персонални компютри са снабдени с HDMI порт, така че ви трябва само подходящ кабел и за секунди връзката е готова.

Безжично свързване
Ако кабелите ви дразнят, друг начин за предаване на съдържание от компютър към телевизор е с устройства като Google Chromecast. То въобще не е скъпо и може да се включи директно в HDMI порт, но се нуждае и от USB порта на телевизора. Хубавото е, че настройките му въобще не са сложни.

След като веднъж направите настройките, можете да предавате или приемате съдържание от устройствата във вашия дом. Chromecast работи с различни приложения за iOS и Android, но можете да предавате почти всичко, което искате, от компютъра си чрез уеб браузъра Chrome. За целта трябва да отворите Google Chrome да инсталирате разширението Google Cast. След това кликнете върху бутона Google Cast в горния десен ъгъл (правоъгълник с логото тип Wi-Fi в ъгъла). Изберете Chromecast в изскачащото квадратче и телевизорът ви ще покаже всичко, което се показва в браузъра ви в Chrome.
още по темата

Поддръжката на 8К резолюция в DisplayPort 2.0 идва в края на 2020 г.

DisplayPort 2.0 е предвиден за до 16К при 60 кадъра в секунда
24.07.2019 / 06:13

Телевизорите на Samsung вече поддържат Apple TV и AirPlay 2

Софтуерният ъпдейт вече се разпространява
15.05.2019 / 01:03

USB4 стандартът обещава Thunderbolt 3 скорости и по-малко объркани потребители

От чисто технологична гледна точка USB4 е стъпка напред и добра новина за потребителите
05.03.2019 / 01:43

Chrome ще ви предупреждава, когато търсите фалшиви URL адреси

Тестовата функция е достъпна в Chrome 70
31.01.2019 / 03:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.