Разпознавате ли фишинг имейлите?

Тест на Alphabet помага на потребителите да оценят уменията си в тази посока и ги запознава с най-новите техники на хакерите
В продължение на десетилетия фишингът се е доказал като ефективен метод за злонамерените хакери с едно кликване да опустошават личния и професионалния живот на своите жертви. Ако не вярвате, попитайте Джон Подеста, шеф на кампанията на Хилъри Клинтън през 2016 година. Фишингът може да се окаже труден за откриване, но компанията Alphabet се надява да помогне на потребителите да могат да разкриват дали връзките в имейлите им наистина ще доведат до неизброими богатства или ще им помогнат да отслабнат с помощта на вълшебно хапче (вероятният отговор е "не", отсега да си знаете).

Технологичният инкубатор на компанията – Jigsaw - е създал специален тест, в който потребителите могат да разберат доколко са способни да откриват фишинг имейли, в случай, че те са се промъкнали през филтрите на електронната поща и са стигнали до пощенската им кутия. За изработката на теста екипът използва материали, с които се обучават хиляди журналисти, политически фигури и активисти.

Ако не отговорите правилно на всички въпроси, не се притеснявайте - тестът така или иначе ще ви помогне да разберете как изглеждат най-новите техники за фишинг, така че да сте наясно за какво трябва да следите в реалния свят.

Ако пък успеете да отговорите правилно на всеки от въпросите, чудесно. Но това не означава, че сте напълно непробиваеми. При всички случаи обаче си заслужава да се даде шанс на двуфакторната автентикация, когато това е възможно, съветват от Jigsaw.
още по темата

Нигерийските принцове станаха космонавти

В нов опит за измама измислен герой събира пари, за да се завърне на Земята
08.03.2019 / 05:17

А1 предупреждава за фишинг сайтове, ползващи логото на компанията

Те се ползват с цел измама, подчертават от телекома
14.02.2019 / 03:09

Как да се сдобием с Microsoft PowerPoint безплатно

Ще ви покажем как да използвате напълно безплатно Microsoft PowerPoint
01.02.2019 / 12:59

Киберпрестъпници използват Fortnite за пране на пари

Измамниците използват откраднати кредитни и дебитни карти за закупуването на V-bucks от официалния магазин на играта и ги продават в тъмната мрежа
25.01.2019 / 04:34

Колекция от 773 млн. крадени имейла се продава в интернет

Проверете дали вашият не е сред засегнатите
22.01.2019 / 04:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.