Как да използваме Your Phone функцията на Windows 10

Можете да свържете смартфона с компютъра си, стига да ползвате Android
Microsoft не крие амбициите се да елиминира пропастта между смартфоните и персоналните компютри. Засега хардуерът не е готов за подобна стъпка, но нещата уверено се движат в тази насока. Междувременно, след неуспеха на Windows Phone и нейния наследник Windows 10 Mobile, Microsoft официално насочи вниманието си към Android. От компанията се надяват Your Phone приложението да еволюира в нещо много по-мащабно, така че си заслужава да хвърлим един поглед.

Идеята зад тази функция е по-доброто фокусиране – ваденето на смартфона от джоба е ненужно разсейване в света на Windows. Според Microsoft SMS-ът трябва да се разглеждат по същия начин като писмото в електронната поща.

Също така Your Phone е и портал за приложенията на компанията към вашето мобилно устройство. В него ще бъдете окуражени да ползвате SwiftKey клавиатурата, да получавате новини от Microsoft, както и да се възползвате от възможностите на нейните офисни приложения. Разбира се, нищо от изброените неща не е задължително.

Как да настроим Your Phone

На първо място ви е необходим октомрвийският ъпдейт за Windows 10, който добавя съответната поддръжка в операционната система. Говорейки за приложения, трябва да поясня, че става дума за две такива. Едното вероятно вече е инсталирано на компютъра ви. Това е Your Phone (Вашият телефон). Проверете в търсачката и ако го нямате, то можете да си го изтеглите безплатно от тук. Вторият компонент е приложението за смартфона – Your Phone Companion. Можете да го намерите тук (не е налице поддръжка за iOS). Адресът ще ви бъде изпратен и като SMS, след като въведете телефонния си номер.

Как да използваме Your Phone функцията на Windows 10

Тук е редно да се отбележи, че Your Phone не е Phone Companion функцията от Windows 10, която по всичко личи, че вече е деактивиранa.

Мобилното приложение Your Phone Companion не добавя никаква функционалност към смартфона ви. Поне засега то само осигурява връзката с компютъра и предлага да ползвате софтуерни продукти на Microsoft. Ако не успеете да свържете двете устройства, то проверете дали и двете ползват една и съща Wi-Fi мрежа, налице е опция за връзка през Bluetooth.

Как да използваме Your Phone функцията на Windows 10

Използване на Your Phone

В Windows приложението прави две неща – съхранява текстови съобщения (SMS) и снимки. Можете да изпращате съобщения, използвайки клавиатурата на компютъра. Ако пък сте заснели нещо, съответният фотос веднага ще се появи на компютъра щом двете устройства се свържат.

Изпращането на SMS-и е лесно – просто изберете получателя от адресната книга или изберете получено съобщение, за да му отговорите. Налице е една особеност обаче. Your Phone успешно изтегля контактите ви от Google, но не различава стационарни от мобилни номера. Т.е. ако искате да изпратите съобщение, то се уверете, че съответният номер може да го получи.

Работата със снимки е праволинейна – просто виждате фотосите от устройството си. Приложението понягога обаче понякога работи нестабилно. Синхронизацията не винаги се случва, въпреки че устройствата (уж) са свързани.

Също така снимките не се копират на компютъра, а само виждате съдържанието на смартфона и по-точно последните 25 изображения. Ако искате да обработите снимка или да я изпратите на някого, първо трябва да я свалите на компютъра. Нямате възможност обаче да триете дистанционно фотоси на смартфона си.

Как да използваме Your Phone функцията на Windows 10

Бъдещето на Your Phone

Засега предложената от Microsoft синхронизация на компютъра с телефона предлага ограничени възможности. Нямат възможност например да провеждате телефонни разговори. Също така не можете да си взаимодействате с приложенията на смартфона си Надяваме се Microsoft да добавят нещо подобно занапред.
още по темата

Windows 10 вече може да показва известия от смартфон с Android

Нотификациите се появяват на същото място, където са и съобщенията от Windows
04.07.2019 / 11:11

Бил Гейтс обяви коя е била фаталната му грешка начело на Microsoft

Компанията не успя да направи на пазара на смартфони това, което постигна Google
24.06.2019 / 12:01

Your Phone на Microsoft дублира Android смартфон на Windows 10 компютър

Новата функция Phone Screen дава пълен контрол върху телефона директно от Windows 10 компютър
13.03.2019 / 03:11

Как да ползваме Google Photos в Windows 10 (без браузър)

Можете да качвате автоматично снимките и от компютъра си в облачната услуга
06.02.2019 / 11:24

С Bluetooth вече ще можете да си намирате изгубени ключове

Точността на локацията е сведена до сантиметър
29.01.2019 / 02:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.