Възстановяване на фабричните настройки на Amazon Kindle

Кратко ръководство за ресет, рестарт и хард-ресет на популярния електронен четец
В повечето случаи вашият Kindle няма да има нужда от допълнителна поддръжка, различна от зареждане на батерията, но както всяко устройство, което разчита на софтуер, понякога се появяват проблеми. Четецът може да стане бавен, да не отговаря на подадените команди или дори да забие безвъзвратно. В подобни случаи рестартирането или възстановяването на фабричните настройки могат да спасят положението.

Как да рестартирате Kindle

Ако сте по средата на някоя книга, върнете се на Home екрана. След това избирате иконата Menu (трите вертикални точки в горния десен ъгъл на Home екрана) и Settings (настройки). Отново натискате на иконата Menu и надолу в опциите ще намерите Restart your Device. изберете тази опция и Kindle ще се рестартира.

Как да направим твърд рестарт на Kindle

В случайите, когато четецът забие и не отговаря на команди, твърдият рестарт (hard reset) е опцията, която ще го върне към предишното му работно състояние. Това става изключително лесно - просто натиснете и задръжте бутона за вкючване/изключване за 6-8 секунди. След известно време екранът на Kindle ще стане бял - не се паникьосвайте, това е част от процеса. Продължете да държите натиснат бутона за около минута и след това го пуснете. Когато направите това, ще забележите, че диода, който показва състоянието на батерията ще се активира. Когато това стане, устройството ще приключи последните стъпки от твърдия рестарт и ще можете да го използвате отново. Всички книги и друго съдържание, което е било в паметта, ще бъде налично и недокоснато.

Възстановяване на фабричните настройки на Kindle

Ако след горните две процедури устройството все още има проблеми с работата, може би е време за последната процедура, която може да помогне, преди да прибегнете към сервиз. Тази опция е също подходяща, ако планирате да продадете четеца или да го подарите на приятел. Имайте предвид, че възстановяването на фабричните настройки ще изтрие цялата информация в паметта на Kindle, включително данни за Amazon акаунт, книги, пароли и настройки.

Възстановяване на фабричните настройки на Amazon Kindle

За да направите възстановяване на фабричните настройки, първо включете четеца. Ако сте по средата на книга, върнете се на Home екрана. След това избирате иконата Menu (трите вертикални точки в горния десен ъгъл на Home екрана) и Settings (настройки). В следващото меню ще намерите Device Options. След като изберете тази опция в следващото меню ще откриете и друга, която е обозначена Reset. Когато изберете тази опция, Kindle ще ви попита дали сте сигурни, че желаете да продължите. След положителен отговор, ще бъде изпълнено връщане към фабричните настройки и устройството ще се върне в състоянието, в което сте го купили.
още по темата

Не теглете тези Android приложения!

13 състезателни игри всъщност крият зад себе си зловреден код
28.11.2018 / 01:07

Трябва ли ви наистина таблет?

Накратко - не, освен в редки и специфични случаи
27.11.2018 / 04:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.