Най-добрият Kindle: какво да изберем

Amazon предлага модели с различни опции и цени, които да подхождат на всеки вкус
Amazon предлага на читателите на електронни книги модели с различни опции и цени, които да подхождат на всеки вкус. За десетилетието след навлизането на електронното мастило на Amazon, популярността на Kindle се увеличи значително. Сега разпознаваемостта на марката е голяма и то не без основание. Amazon има пет модела четци с различни функции.

Макар че конкурентите на компанията могат да предложат технологично по-добър или по-евтин хардуер, нито един от тях не може да се съревновава с обема книги, комикси и периодични издания, които са достъпни за сваляне на Kindle.

Ако изберете един от по-евтините модели на Kindle, може би няма да разполагате с важни опции, които значително ще подобрят читателското изживяване. Това обаче не означава, че най-скъпият Kindle е правилният избор: няма смисъл да плащате за функции, които не използвате.

Дали да изберем отстъпката за специални оферти?
С всички модели можете да платите допълнителни 20 долара, за да не получавате "специалните оферти" на Amazon или с други думи за реклами, които ще се появяват на заключения екран на Kindle.
За да намерите правилния за вас модел, който ще подхожда на читателските ви предпочитания и бюджет, разгледайте предложенията по-долу:

Най-добрият Kindle за повечето читатели
Това е Amazon Kindle Paperwhite (2016). Той разполага с голям E-Ink дисплей, с изключително добра батерия и с лесен за навигиране интерфейс. Цената на модела е 120 долара за Wi-Fi версията и 190 долара за Wi-Fi и 3G свързаност. Той струва по-малко от Kindle Voyage и повече от All-New Kindle. Но има голяма част от същите функционалности като един от луксозните модели, за който ще прочетете след малко: Kindle Oasis.

Размерите на устройството са 169 х 117 х 9,1 и тежи около 200 грама. Това го прави достатъчно малко и леко, за да се носи в раница или чанта. Широката рамка около дисплея прави Kindle Paperwhite лесен за държане с една ръка, така че с другата свободно да прелиствате. Страниците могат да се сменят чрез докосване с пръст. Опциите за размера на шрифта, пространството между редовете и другите потребителски предпочитания могат да се настроят също толкова лесно. И след като дойде време да избирате нещо ново за четене, можете да свалите нови издания от Kindle магазина.

Кои са предимствата на екрана: Той е 6-инчов, както при Kindle Oasis. Текстът при Paperwhite е също толкова ясен, както и при всяка напечатана книга. Черно-белите изображения изглеждат невероятно. Дисплеят има LED подсветка, за да бъде четенето на тъмно по-деликатно за вашите очи. Осветлението не е толкова добро, каквото е при по-скъпите модели като Voyage или Oasis, но е достатъчно, така че едва ли ще имате проблем с него. А 4 GB сторидж със сигурност ще ви стигнат за всички покупки от Kindle Store, странични PDF и Microsoft Word файлове, както и за други документи.


Най-добрият Kindle: какво да изберем


Водоустойчивия Kindle
Ако обичате да четете до басейна или във ваната, то със сигурност ще оцените водоустойчивия модел Kindle. Срещу 230 долара Waterfi – компания, която специализира във водоустойчиви електронни устройства и аксесоари – ви предлага Kindle Paperwhite, който може да оцелее потапяне под вода на дълбочина 64 метра.

Функциите на този модел не са по-различни от неговия непотопим двойник. Също така срещу 99 долара Waterfi дори може да превърне във водоустойчив четеца, който вече имате. Този вариант ще ви позволи да разполагате с иновативната технология срещу по-малка цена.

Единственият недостатък на водоустойчивия Kindle Paperwhite е, че дисплеят на устройството не е бил създаден да издържа на влага. Докато не го изсушите, той ще регистрира течност на екрана при докосване. Затова не се изненадвайте, ако загубите страницата, която четете.

Луксозният Kindle
Луксозният Kindle Oasis е и най-скъпият модел на Amazon, което разбира се не е изненадващо. Той започва на цена от 270 долара (250 долара, ако можете да преживеете рекламите на заключен екран). Неговите размери са 159 х 141 х 3.4-8.3 мм и тежи 193 грама.

Освен това последната версия на Oasis е водоустойчива. Друго голямо предимство е, че поддържа аудиокниги – стига те да са през услугата Audible на Amazon. И това означава, че аудио книгите и музиката на трети страни не са съвместими с устройството.

Опциите за подсветката Wi-Fi и Bluetooth са лесни за намиране. Също така не е особено трудно да се настроят шрифтът и размерът за оптимизирано читателско изживяване. Като се добави и богатият избор на четива, които Amazon предлага, то това е един наистина луксозен продукт.
още по темата

Джаджи от Gearbest.com – излиза ли евтиното по-скъпо?

Повечето евтини джаджи не си заслужават, но има и редки перли, за които си струва да отделите някой лев
01.10.2018 / 02:42

Apple и Google с нови контроли за ограничаване на времето пред екрана

Компаниите предлагат инструменти, с които можете да контролирате както вашето онлайн присъствие, така и това на децата ви
20.09.2018 / 10:28

Полезни джаджи и пособия за новата учебна година

При това такива, които няма да изцедят семейния бюджет!
14.09.2018 / 11:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.