Хай-тек методи за охлаждане в горещините

Джаджи за справяне с лятното слънце на достъпни цени
Тази година лятото сякаш го пропускаме. Типичните летни жеги отидоха при скандинавските държави и страната на изгряващото слънце, а по нашите ширини вали почти всеки ден. Може би това означава, че ще получим горещи септември и октомври? При всички положения обаче, е добре да сте подготвени с готини хай-тек джаджи за борба с жегата, при това на цени, които няма да ви накарат да теглите кредит.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Вентилатор разпръскващ водна мъгла AZCoolMist
Последните години класическите вентилатори бяха изместени от климатиците и други джаджи, но ето, че отново има причина да се върнем към тях - водната мъгла! Този комплект е достъп в различни размери (от 20 до 40 см) и с няколко вида накрайника, като идеята е че се свързва към грандинския маркуч, а вентилатора разпръсква водна мъгла за екстра освежаване докато сте на открито.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Портативен вентилатор OPolar
На бюрото или в движение, този малък портативен вентилатор може да е всичко, от което имате нужда, за да се охладите. В диаметър дребосъка е едва 13 см, но може да се върти както вертикално, така и хоризонтално на 360 градуса. Щипката в основата му позволява да се закача на различни по вид и размер повърхности, но може да стои и самостоятелно. Интересна част е вградената батерия, която при 5200-mAh е достатъчно мощна, че да захранва вентилатора в продължение на 48 часа (две пълни денонощия!).


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Кърпа-качулка за охлаждане Mission Athletecare Cooling Hoodie
Тази кърпа е оформена като качулка и е направена от мек микрофибър - това е чудесен вариант за тези от вас, които прекарват доста време на открито, работейки или спортувайки. Кърпата-качулка има две предназначения: когато е суха, абсорбира потта, а когато е мокра, охлажда до 30 градуса. Според упътването, кърпата трябва редовно да се мокри, за да може охлаждащия ефект да е по-силен.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Вертикална стойка за охлаждане на PlayStation 4
За някои жегата означава басейн и море, за други е чудесно време за гейминг. Проблемът е, че жегата мъчи и техниката ни. Затова имаме джаджи, като Ortz PS4 Vertical Stand, които да държат конзолата добре охладена. Като бонус, получавате допълнителни USB портове (три на брой), както и два жака за директно зареждане на DualShock контролерите.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Система за охлаждане чрез изпаряване Evapolar evaLight
Системите за охлаждане чрез изпаряване постепенно намират мястото си на пазара, тъй като са сравнително евтини, малки по обем и нямат нужда от специално инсталиране. Предвид тези условия, имайте предвид, че могат да свалят температурата в неголямо затворено помещение с около 5-6 градуса, но и това трябва да е достатъчно, за да спре (или поне да се намали) досадното и непрестанно потене. Още едно изискване е, малкият уред да е сравнително близо до вас, което не би трябвало да е пречка, тъй като сам по себе си е доста тих, а и може да се захранва от всеки 2A USB адаптер (включен е в комплекта). Резервоара му за вода е 750 мл, което е достатъчно да работи на максимални обороти за около 5 часа.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Бутилка за овкусяване на водата Hydracy
Не сте фенове на водата, но се налага да пиете в горещините? Тогава овкусете водата си! Тази странна на вид бутилка има перфорирана сърцевидна част, в която можете да поставите плод по избор и така да придадете вкус на водата. Обема на бутилката е 1 л, а в комплекта влиза и книжка с 25 рецепти за овкусяване.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините


Жилетка за охлаждане Techniche
Системите за охлаждане чрез изпаряване не са запазена марка на вентилаторите, същата технология ефективно се използва и при вграждане в дрехи. Използвайки единствено силата на водата, жилетката Techniche Kewlshirt ще ви държи добре охладени и в най-горещите дни. Метода й на функциониране е следният - потапяте жилетката във вода и специалната материя започва да действа като гъба. Вътрешната част на жилетката е водоустойчива, за да ви държи сухи, а въздухът който преминава през нея кара водата бавно да се изпарява, по този начин охлаждайки повърхността на жилетката, заедно с вас.
Всъщност, метода на охлаждане е толкова ефективен, че същата тази компания доставя подобни жилетки на редица от F1 състезателите, за да ги носят по време на състезания при особено горещи локации.


Хай-тек методи за охлаждане в горещините

още по темата

Татуировка ще ви показва колко време да седите на слънце

Новото устройство променя цвета си при излагане на UV лъчи
28.08.2018 / 10:49

Хай-тек джаджи и барбекюта - модата това лято

Класическите методи на барбекю готвене няма да изчезнат скоро, но предвид колко хай-тек решения вече има за летния грил, определено изглеждат демоде
13.08.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.