Как се блокират хора в Twitter

Ето как да спрете неприятните или неподходящи коментари в информационния си поток.

Twitter предлага удобен начин за комуникация, научаване на последните новини, както и възможности да дебатирате директно с политически фигури и известни личносто. Понякога обаче нещата може да загрубеят…

В настоящия материал ще ви покажем как да възпирате прекалено разгорещените коментатори, забранявайки им да пишат под ваши туитове.

Какво става, когато блокирате някого в Twitter?

Тази функция прави така, че блокираният потребител да не може да ви следва в социалната мрежа. Вие също няма да можете да го/я следвате. Опцията спира директните съобщения и появата на коментари. Все пак ако някой друг сподели съобщение на въпросния потребител, то ще е видимо за вас.

Въпросният човек няма да разбере, че е блокиран, докато не посети профила ви.

Как да блокираме някого през компютър

Въпреки, че на Twitter най-често се гледа като на мобилна платформа, все още много хора ползват настолната версия на услугата – през специалното приложение и през уеб. 


Как се блокират хора в Twitter

© Александър Главчев, pcworld

В горния десен ъгъл на интерфейса е полето за търсене – въведете там името на човека, когото искате да блокирате. След като профилът му/ѝ се появи, кликнете върху иконката с трите точки вдясно, точно до Follow или Following бутона.

От падащото меню изберете опцията Block. Системата ще попита дали сте сигурни. Ако е така кликнете отново върху Block и повече няма да виждате съобщения от този потребител.

Как се блокират потребители през Android

В мобилното приложение докоснете лупата, която се намира в реда на икони в горната част на екрана.

След това въведете името на човека, когото възнамерявате да блокирате. Изберете го от появилия се списък.


Как се блокират хора в Twitter

© Александър Главчев, pcworld

На появилата се профилна страница в горния десен ъгъл ще видите икона, изобразяваща вертикална колона от точки. Докоснете я и изберете опцията Block. Ще трябва да потвърдите действието си. 

Как се блокират потребители на iPhone и iPad

Отворете приложението и въведете в търсачката името на човека, когото искате да блокирате. Изберете го в появилия се списък и на екрана ще се отвори неговият профил.


Как се блокират хора в Twitter

© Александър Главчев, pcworld

Вляво от Follow / Following бутона ще видите редица икони. Докоснете тази, която прилича на зъбно колело или цвете (това зависи от личния ви мироглед).

В появилото се меню изберете Block опцията. Ще трябва да потвърдите решението си, след което обаче няма да виждате съобщения от неприятната персона.

още по темата
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.