Как се блокират хора във Facebook

Махнете неприятните персони от информационния си поток.

Социалните мрежи предлагат удобен начин за контактуване и обмяна на идеи с хора по цял свят. За съжаление обаче те могат да бъдат и място, където нежелани “коментатори” ви бомбардират с неуместни или обидни коментари и съдържание. 

Няма нужда да премахвате профила си заради тях. Facebook предлага функции, които ще скрият тези хора (не от живота ви, но поне от “стената” в социалката)…

Как се блокират хора във Facebook

Ако използвате услугата през браузър, то ето как да елиминирате досадниците. В горния десен ъгъл на страницата има иконка, изобразяваща въпросителна. Кликнете на нея и в появилото се падащо меню изберете “Крактки пътища към поверителността” (или “Privacy shortcuts”, ако ползвате Facebook на английски).


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

На следващата страница ще видите няколко секции, най-горната от които се казва “Поверителност” (“Privacy”). Кликнете върху “Вижте още настройки за поверителност” (“See more privacy settings”).


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

В лявата колона ще откриете секция “Блокиране” (“Blocking”). Кликнете върху нея, вдясно ще се появят съответните настройки.


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

В средата ще забележите текстово поле, озаглавено “Блокиране на потребители” (“Block users”). Въведете име на човек и натиснете бутона в дясно. В появилото се меню намерете правилния човек и кликнете на бутончето за блокиране срещу името му.


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

От Facebook поясняват: “Ако блокирате някого, той вече не може да вижда какво публикувате на стената си, да ви отбелязва, да ви кани на събития или в групи, да започне разговор с вас или да ви добави като приятел. Забележка: не засяга приложения, игри или групи, в които участвате и двамата.”.

Ако въпросната персона е в списъка с приятели, то тази опция отменя този статус. Той (или тя) обаче няма да бъде уведомен изрично и ще разбере, че е блокиран едва когато се опита да публикува нещо на стената ви.

Блокиране на хора през мобилната версия на Facebook

Във Facebook приложението за Android докоснете иконката изобразяваща три линии горе вдясно и след това изберете “Настройки и поверителност” (“Settings & Privacy”). При iPhone/iPad търсете този бутон долу вдясно.


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

Посочете “Настройки” (“Settings”) и скролнете надолу, докато не достигнете до опцията “Блокиране” (“Blocking”).


Как се блокират хора във Facebook

© Александър Главчев, pcworld

Тук можете да добавяте хора към същия списък, описан по-горе. Изберете бутона с плюс на него и напишете име в тъсачката. Натиснете “Block” опцията срещу съответното име.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.