Как да използваме Gmail офлайн

Новата опция на Gmail позволява да използвате пощата дори когато нямате интернет връзка. Ето как може да приложите тази нова функция.

Google обновиха Gmail, така че вече можете да четете и създавате имейли офлайн. Новата опция постепенно достига до всички потребители по света, но има доста голям шанс вече да я имате.

Важно е да се отбележи, че в момента опцията Offline работи само в Chrome браузър (версия 61 или по-нова).

Преминаване към новата опция

Преди да активирате Offline режима, трябва да използвате новата версия на Gmail. Ако все още не е така, то има няколко добри причини да актуализирате своя браузър. Не само ще можете да използвате своя имейл без интернет връзка, но и ще имате допълнителни опции и променен дизайн.

Новата версия предлага възможност за преглед на всички прикачени документи и за свалянето им, без да се отваря самото писмо; Nudge функция, която деликатно напомня да отговорите съобщенията, които стоят непрочетени в кутията; и поверителен режим, позволяващ да премахнете опцията за копиране, препращане, изтегляне или принтиране на съобщенията.

За да преминете от класическата Gmail версия към новата, отговорете Chrome и отидете в своя профил. В горния десен ъгъл има икона за настройки. Кликнете върху нея и след това от падащото меню изберете опцията Try the new Gmail. След кратко зареждане би трябвало да виждате новия дизайн.


Как да използваме Gmail офлайн

© Мария Динкова, pcworld

Активиране на офлайн режим в Gmail

Изберете отново иконата с настройки и след това кликнете върху Settings от падащото меню. В основната част на екрана ще видите дълъг списък с опции. Когато въведете Settings общите настройки ще се покажат. Отдясно най-отгоре ще видите опцията Offline.

След като кликнете върху нея, изберете Enable offline mail. След това ще се появят още няколко възможности. Едната позволява Gmail да сваля прикачени файлове, което е много полезно, ако наистина искате да ги използвате без интернет връзка. Другата дава възможност да изберете дали офлайн данните да се запазят на компютъра си или да се изтрият, когато излезете от своя профил.

Ако не само вие ползвате компютъра или се притеснявате за сигурността на имейлите на вашето устройство, то кликнете върху Remove offline data from my computer. Ако вашият случай не е такъв, изберете Keep offline data on my computer box.

Вече сте готови да натиснете бутона Save Changes най-отдолу на страницата и офлайн режимът вече ще бъде активиран.

Как да се използва офлайн режимът на Gmail

От Google уточняват, че за да работи пощата офлайн, то трябва тя трябва да е заредила преди разпадането на връзката. След това ще можете да създавате нови имейли или да четете вече получените. Gmail следи и запазва всички направени промени и съхранява „изпратените” писма в Outbox, като те ще бъдат пуснати, след като интернет връзката се възстанови.

още по темата

Как да изключим автоматичното пренасочване към съмнителни сайтове?

Кратък гайд за най-популярните браузъри
15.01.2019 / 04:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.