Финландски университет предлага безплатен онлайн курс по AI

 

Хелзинкския университет във Финландия стартира курс по изкуствен интелект – който е напълно безплатен и достъпен за всички желаещи по целия свят. За разлика от новата бакалавърска степен по изкуствен интелект в американския университетКарнеги Мелън“, имаща за цел да обучи бъдещи експерти в сферата, финландското предложение е насочено по-скоро към начинаещите, които искат да направят своите първи стъпки в темата. Много от големите технологични компании като Google вече имат специални отдели, които работят по AI проекти. Освен това доста нетехнологични фирми вече разчитат в голяма степен на изкуствения интелект при изпълнението на различни задачи.

Много от хората обаче не знаят, че техният живот вече всеки ден е повлиян от изкуствения интелект. Пример за това е използването на AI в хранително-вкусовата индустрия за сортиране на производството. Освен това все още доста от потребителите на Facebook не осъзнават, че компанията прилага изкуствен интелект при услугата си за лицево разпознаване.

Именно и затова курсът в Хелзинкския университет се фокусира върху даването на основни познания в областта. Той започва с определение какво е AI и как може той да разрешава проблеми. Също така се очаква да бъдат обсъждани темите как технологията вече се прилагат в реалния свят, как машинното обучение работи и какво са невронните мрежи. За да се завърши курсът, е необходимо да се отделят около 30 часа. Всички изкарали курса накрая ще получат сертификат, който може да бъде представен в LinkedIn.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.