Facebook ще информира потребителите си дали от Cambridge Analytica са използвали данните им

Според първоначалните доклади данните на около 50 млн. Facebook потребители са били неправомерно придобита от Cambridge Analytica. Миналата седмица обаче социалната мрежа обнови това число до 87 млн. Също така компанията обяви, че скоро ще започне да информира потребителите, които са били засегнати, като им изпрати съобщение. Онези, които не са пострадали ще видят в най-горната част на секцията „Новини” линк към опцията за управление на Facebook настройките в приложенията и сайта.

В съобщението, че данните на съответния потребител са споделяни с Cambridge Analytica, Facebook ще отбележи, че сайтът This is Your Digital Life е забранен. Освен това ще посочи, че един от приятели на потребителя в социалната мрежа е използва сайта през Facebook, като няма да се уточни за кого точно става дума. Съобщението ще включва също така линк, който ще покаже на потърпевшите как точно са засегнати.

Заедно с Cambridge Analytica, Facebook забрани AggregateIQ и CubeYou за използването на същия подход. Освен това компанията промени и някои от своите практики за управление на данните и пренаписа своите политики, така че да бъдат по-лесно разбираеми.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.