Apple с нова „семейна“ страница

Новата страница помага на родителите да управляват начина, по който децата им използват смартфоните.

Уебсайтът на Apple сега разполага със страница, посветена на функции за родителски контрол. Тя събира всички съществуващи инструменти на компанията като Ask To Buy tool, опцията за ограничаване достъпа до уебсайтове и други на едно място, което ще позволи на родителите по-лесно да насочват използването на смартофони от своите деца.

По-рано тази година компанията беше разкритикувана от двама от акционерите в нея, които призоваха да се предприемат мерки срещу все по-често срещаното сред младите хора пристрастяване към телефоните.

В отговор на отвореното писмо на акционерите, от Apple планират да инкорпорират нови начина за контрол на мобилните устройства. Те ще дадат на родителите повече възможности да следят как децата ги използват, вместо настоящите функции от типа „всичко или нищо“, блокиращи единствено достъпа до сайтове и приложения.

Все още обаче не се знае как точно ще изглеждат тези механизми, а новата страница не представя нищо ново. Въпреки това тази промяна показва, че от компанията обмислят въпроса и най-вероятно скоро ще въведат по-модерни инструменти.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.