7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

Ако се впуснете сред настройките из менютата на PlayStation 4, няма как да не ви направи впечатление колко много неща могат да се променят. От преконфигуриране на Dualshock 4 контролера, през смяна на видовете известия, които да се появяват на екрана, до възможност да дадете име на конзолата и да задавате гласови команди. 

 

По-бързо и прецизно правене на скрийншоти

Тайминга е всичко когато става въпрос за взимане на перфектният скрийншот. "Easy Screenshots" опцията под [SHARE Button Control Type] в менюто [Sharing and Broadcasts] позволява да правите скрийншот само с един клик на SHARE бутона. Харесваме алтернативата "Press and hold" на опцията "Standart", но единичния клик е по-бърз и по-прецизен.

 

Ако имате проблеми със зрението...

Под [Accessibility] ще намерите опции, като "Invert Colours", "Larger Text", "Bold Text" и "High Contrast". Със "Zoom" можете да увеличите конкретна зона от екрана, натискайки едновременно PS бутона и Square бутона (квадрата на DS4 контролера). След това навигирането на екрана става с лявата гъба, а ако искате да се върнете към оригиналния размер на изображението, натиснете Circle бутона (кръгчето).


7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

© Владо Георгиев, pcworld

 

Преконфигуриране котролната схема на DS4

Също в [Accessibility] ще откриете "Button Assignments", откъдето можете тотално да смените ролите на бутоните и гъбите на DS4 контролера. Основно този вид функция е насочена към хората с форма на ивалидност, но всеки може да се възползва от възможността. Ако искате да смените контролната схема на игра, която не поддържа за пример, опцията ad-hoc? Е, "Button Assignments" е точно за тази работа.


7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

© Владо Георгиев, pcworld

 

Преимуществата на Primary PS4

Направите PS4 конзолата си основна, използвайки опцията "Activate as Your Primary PS4" в [Account Management], за да разширите ползите си от PlayStation Plus абонамента, както и използването на приложения за всеки потребител, който има достъп до конзолата (ако сте активирали Parent Control, ще се запази, заедно с Family филтрите). Но има и още нещо! Ако сте активирали тази опция, предварително направените поръчки в PS Store, както и стандартните такива, автоматично ще започват да се свалят. Също така, единствено с Primary PS4 ще можете чрез Remote Play да получавате достъп до конзолата си от друго устройство (само не забравяйте да оставите PS4 в Rest Mode).

 


7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

© Владо Георгиев, pcworld


Дайте име на вашият PS4 и му задавайте гласови команди

Знаехте ли, че можете да дадете име на PS4 конзолата си и дори да й говорите? Проверете менюто [System] и се убедете сами. Ако искате да преименувате конзолата си, вероятно защото имате повече от един PS4 вкъщи, насочете се към "System Information". И да, споменахме, че можете да говорите с конзолата. Това става от [Settings] -> [System] -> [Voice Operation Settings] с активирането на "Operate PS4 with Voice". Сега кажете "PlayStation!" на микрофона (моно слушалките, които идват в комплект с конзолата имат микрофон, а ако сте закупили PlayStation Camera или безжичните слушалки за PS4, те също имат вградени микрофони) и следвайте инструкциите на екрана.

 


7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

© Владо Георгиев, pcworld


От какво се определя доколко рядък е даден трофей и как бързо да потърсим помощ за взимането му?

Някога чудили ли сте се как системата калкулира, че определен трофей от игра е рядък? Ultra Rare трофеите са на база процента на играчите, които са го взели, а именно 5 процента и надолу. Very Rare е когато между 5 и 15 процента от играчите са го взели; Rare се отнася за 15 и 50 процента, а Common когато става въпрос за над 50 процента.7 неща, които не сте знаели, че можете да правите в менютата на PS4

© Владо Георгиев, pcworld


И докато сме на темата... Ако имате нужда от помощ за някой трофей, който ви влудява с това доколко е тегав за взимане, има бърз начин да го направите без да ровите в РС-то си или телефона. Когато сте в списъка с трофеи и сте върху името на някой, ако натиснете Options бутона, ще се появи "Search Internet". С това действие, автоматично ще започне търсене в Google на браузъра на PS4-ката и ще можете бързо да видите къде се намира и как се взима (включително да видите видео в YouTube). Но сега въпросът е как бързо да се върнете в играта, с което стигаме до...

 

Бързо прехвърляне между игри и приложения

Двойно натискане на PS бутона, ще направи възможно моменталното прехвърляне между две различни приложения, които вече са активни. Този трик работи, ако играете игра и използвате в това време вградените PS4 приложения, като PS4 браузъра, PS Store, What’s New, Live from PlayStation, Capture Gallery, PS Video, Communities, Events, Trophies и PS Plus хъба.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.