Google спира родителския контрол в Chrome, новите опции ще бъдат пуснати по-късно тази година

Google подготвя нови функции за родителски контрол за потребителите на браузъра Chrome. Това стана ясно, след като тази седмица компанията изпрати имейл до потребителите на настоящата система за родителските контрол и други ограничения, наречена Chrome Supervised Users, която скоро ще бъде спряна.

Бета версията на старата система беше пусната през 2013 г. Тя позволяваше на родителите да заключват браузъра Chrome на дадено устройство, да блокират достъпа до определени сайтове и да активират SafeSearch за филтриране на показваните резултати.

От Google обясняват, че след първоначалното въвеждане на Chrome Supervised Users значително се е променил начинът, по който потребителите използват браузъра и самите устройства. На база на получената до този момент обратна връзка от родителите компанията ще разработи нови функции за нуждите на семействата.

От следващата седмица потребителите няма да могат да създават нови настройки, но ще имат възможност да използват вече съществуващите в Chromebooks, Windows, Mac и Linux.

Освен това в изпратения имейл от Google препоръчват на потребителите новото решение за родителски контрол Family Link, което беше пуснато през септември. Услугата позволява родителите да създават профили в Google на своите деца. Това решение обаче засега е насочено само към мобилни устройства.

Очаква се новите опции за родителски контрол в Chrome, които ще бъдат пуснати по-късно тази година, да бъдат разширение на Family Link за десктоп. Тази информация обаче засега не е потвърдена от компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.