Искате да сте сред първите с Windows 10 Creators Update? Ето как да си го инсталирате

Както обещаха от Microsoft преди няколко дни, най-прясното обновление за Windows 10 вече е достъпно за ръчно сваляне и инсталиране. Можете да се сдобиете с него посредством инструмента Update Assistant или като .iso дисков образ. Вижте как по-долу.

В началото на месеца Microsoft обяви, че ще направи ъпдейта Windows 10 Creators Update достъпен за ръчно сваляне седмица по-рано от стартовата дата за автоматизирано разгръщане, в сряда компанията изпълни обещанието си и дефакто. Вероятно има немалко потребители, които са нетърпеливи да изпробват новостите в тази най-прясна ОС актуализация, така че тук ще разкажем накратко как точно можете да се сдобиете с нея, ако сте сред тях.

За потребителите на Windows 10 Home и Windows 10 Pro най-лесният начин да се включат още сега в потока за ъпдейти е като използват инструментчето Update Assistant – малък инсталатор с размер само 5MB наличен за сваляне от официалната download секция в сайта на Microsoft.


Искате да сте сред първите с Windows 10 Creators Update? Ето как да си го инсталирате

© PCWorld България, pcworld

Ако държите да разполагате и с възможности за евентуална чиста инсталация в бъдеще, най-добре ще е да си свалите съответния дисков образ в .iso формат. Като използвате този образ и така наречения Media Creation Tool, който се сваля от същата уеб страница, цитирана и по-горе, можете да си направите инсталационно DVD или USB флашка. Разбира се, iso-то може да се използва за инсталиране на чисто копие на операционната система и във виртуална машина.

Собствениците на Mac компютри, които искат не ъпгрейд, а инсталация на Creators Update в Boot Camp, трябва да поемат малко по-заобиколен път, твърди един от документите за поддръжка на Microsoft. Най-общо, вместо да прилагат .iso файла на Creators Update, те първо трябва да инсталират в Boot Camp iso-то на миналогодишния Anniversary Update и едва след това да преминат към най-новата актуализация.

Ако пък сте сред Windows 10 потребителите, които нямат нищо против да поизчакат още няколко дни, Creators Update рано или късно ще се озове сам в компютрите ви. За Windows 10 Home потребителите „предлагането“ ще започне официално на 11 април, но в някои случаи до действителното инсталиране на ъпдейта може да минат седмици, дори месеци – според официалните данни на Microsoft разгръщането на Anniversary Update миналата година е отнело около три месеца.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.