Много игри и малко място на диска? Пробвайте новото в Steam Beta

Благодарение на една нова дългоочаквана функция в последната версия на Steam клиента, вече не е нужно, когато свърши мястото на инсталационния диск, файловете на игрите да се преместват на друг носител и да се инсталират наново. Вижте какъв е новият начин.

За почитателите на филмите и игрите мястото на хард дисковете рядко е достатъчно. Особено, ако избират за инсталацията им SSD – от такива носители игрите стартират значително по-бързо, но и вместимостта им по принцип е по-малка.

Разбира се, ако свободното място започна да намалява застрашително, човек винаги може да премести част от игрите си на друг диск и да ги инсталира там. Но само който го е правил, знае, че това може да бъде и доста голяма разправия, която губи ценно време (за игра) ….

За щастие, разработчиците на платформата за цифрова дистрибуция Steam са се заели да облекчат този проблем. В резултат на това в Steam Beta се е появила една дългоочаквана опция за хората, които имат много игри и малко място на инсталационния SSD диск.

Благодарение на нея вече не е нужно файловете на игрите да се преместват на друг носител и да се инсталират наново. За това е достатъчно потребителите просто да изберат произволна папка в свойствата на игрите, които са си доставили от Steam.

Steam to SSD

Засега тази функция е достъпна само в бета-версията на Steam клиента, но превключването към нея става за по-малко от минута. След това трябва да се избере съответната игра в библиотеката, отива се в менюто “Свойства”, след това “Локални файлове” и се указва новата папка, където играта да бъде преместена.

Това е.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.