Съвсем скоро ще плащаме онлайн със … селфи, обещава MasterCard

Плащането с биометрични данни е само на крачка от ежедневието ни.MasterCard въвежда в Европа новата си разплащателна технология Identity Check Mobile, която използва биометрични данни като пръстови отпечатъци и лицево разпознаване, за да докаже самоличността на потребителя и опрости процеса на онлайн пазаруването.

Днес пазаруването онлайн определено е във възход, но паролната защита на личните ни данни в уеб си е все така несигурна, както и допреди няколко години. Всъщност дори много по-несигурна, като се има предвид и растящия апетит на киберпрестъпниците, които нерядко се възползват от това. Лъч на надежда за подобрение обаче идва от компанията MasterCard, която днес съобщи за навлизането в Европа на Identity Check Mobile - нова разплащателна технология, която използва биометрични данни като пръстови отпечатъци и лицево разпознаване, за да докаже самоличността на потребителя и опрости процеса на онлайн пазаруването.

Въпросната биометрична технология тръгва на стария континент след успешни тестове в САЩ и Канада и първоначално ще бъде налична в 12 държави” Дания, Чехия, Австрия, Белгия, Германия, Унгария, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция, Великобритания и Финландия. Разбира се, е идеята е тя постепенно да навлезе навсякъде, като според официалната информация тенденцията е “да се разпространи поетапно на глобално ниво през 2017 година”.


Съвсем скоро ще плащаме онлайн със … селфи, обещава MasterCard

© PCWorld България, pcworld

Разплащателната технология Identity Check Mobile намалява времето за идентификация при онлайн покупки, като в същото време повишава сигурността на картодържателите, разказват още от MasterCard. Всичко става лесно: вместо да запаметяват пароли, потребителите ще имат възможност да докажат самоличността си чрез пръстови отпечатъци и лицево разпознаване чрез „селфи“ снимка от мобилното им устройство.


Съвсем скоро ще плащаме онлайн със … селфи, обещава MasterCard

© PCWorld България, pcworld

­От MasterCard цитират и проучвания, според които потребителите в Европа предпочитат биометричните плащания пред съществуващите методи, разчитащи на запаметяване на пароли. Ние също предпочитаме този начин. А вие?

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.