Безплатен начин за повече онлайн продажби? Нарича се SSL сертификат

Според Symantec само 65% от всички онлайн магазини показват информация за себе си и сигурността на сайта по време на онлайн поръчки, а това е и основна причина потребителите да се чувстват несигурни да предоставят личните си данни и да не извършат онлайн плащания. Този проблем обаче може да бъде решен лесно с безплатен SSL сертификат, твърдят специалистите от хостинг компанията ICN.Bg.

Около 88% от пазаруващите в Интернет не завършват онлайн поръчката си, сочи статистика на Google за 2015 г. А според PayPal, този процес на изоставяне на количката в сайта води до 4 трилиона долара загуби за търговците онлайн годишно. Защо обаче хората се отказват от покупките си? Според проучване на Symantec само 65% от всички онлайн магазини показват информация за себе си и сигурността на сайта по време на checkout. Което е и основна причина потребителите да се чувстват несигурни да предоставят личните си данни и да извършат онлайн плащане. А ако се опитвате да правите бизнес с електронна търговия, тази статистика едва ли ще ви е особено приятна.Но какво можете да направите, за да защитите потребителите си?

Отговорът е изненадващо прост, твърдят специалистите от родната хостинг компания ICN.Bg. Достатъчно е да инсталирате SSL сертификат, който на всичкото отгоре е и безплатен.  Безплатният сертификат за сигурност е почти революция на пазара, но за сметка на това има потенциал да достигне бързо по ползваемост титаните в областта като Comodo, Geo Trust и Verisign. Доказателство за това е че до момента на излизането му от beta версия има над 2,5 милиона домейна защитени с него, отбелязват още експертите.

Разбира се, българската хостинг компания предлага тази възможност, която може да добави така необходимия слой сигурност на вашия сайт или онлайн магазин. Безплатният SSL сертификат Let’s Encrypt от ICN.Bg със сигурност е предпочитана опция за стартиращите сайтове, тъй като не изисква никаква финансова инвестиция или специфични технически знания за неговата инсталация.


Безплатен начин за повече онлайн продажби? Нарича се SSL сертификат

© PCWorld България, pcworld

Използвайки Let’s Encrypt потребителят не само да се защити, но ще може да се възползва и от обновения протокол HTTP/2, като по този начин направи сайта си по-бърз и подобри позициите му в търсачките. Всъщност техническите експерти препоръчват хората да инсталират SSL възможно най-бързо, защото скоро много от популярните браузъри ще започнат да визуализират с предупредителен знак несигурните сайтове.

Добре е да се знае все пак, че безплатният SSL сертификат валидира само автентичността на домейн името ви, но не и компанията, стояща зад него. Както споменахме, Let’s Encrypt е добра защита за всеки стартиращ сайт, но с неговото развитие е добре да се помисли и за по-авторитетни SSL решения, които бихa визуализирали зелена адресна лесна и печат за сигурност на сайта ви.

SSL Certificate

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.