Вече можем да избираме папките за синхронизация в Google Drive

Малки, но съществени доработки в последното обновление на Google Drive клиента за Windows и Mac OS X правят облачното хранилище по-приятелски настроено към потребителите.

Дори в днешния високотехнологичен свят 30 терабайта данни са много информация, която може да се побере далеч не на всеки хард диск. Точно такъв е обемът на съдържанието, което може да се синхронизира в облачното хранилище Google Drive, а понякога това може да създаде и проблем. За щастие, с последното обновление на клиента за своя облак Google предостави и решение.

Ако на пример на локалния хард диск се използва относително малко свободно пространство или просто не се налага синхронизация на всички данни от хранилището Google Drive, то в най-новата версия на приложението за Windows и Mac OS X ненужните папки вече могат да бъдат изключвани.


Вече можем да избираме папките за синхронизация в Google Drive

© PCWorld България, pcworld

GIF анимацията се задейства с клик върху картинката

Казано по-точно, потребителите вече имат възможност да избират кои точно папки да бъдат синхронизирани между Google Drive и компютъра. При това програмата ще изобразява също размерите на папките, както и наличното на хард диска свободно пространство за съхранение, така че де се улесни потребителския избор.


Вече можем да избираме папките за синхронизация в Google Drive

© PCWorld България, pcworld

Освен това новата версия на Google Drive вече следи по-добре и файловете с отворен за други потребители достъп. Ако по-рано тези файлове можеха да бъдат случайно изтрити или преместени, то сега при опит за подобни действия Google Drive ще покаже предупреждение за това, че те могат да доведат до загуба на достъп до файла за другите потребители.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.