$100 000 остават в облака - хакерите загубиха мача с pCloud

Наградата от $ 100 000 в предизвикателството pCloud Crypto Challenge остана непокътната, похвалиха се разработчиците на облачната услуга за съхранение, които обявиха официално края на инициативата 6 месеца след нейния старт.

Колкото и невероятно да звучи, неразбиваеми защити изглежда все пак има. Или поне като такава в продължение на цели 6 месеца се оказа защитата на облачното хранилище pCloud, чиито създатели бяха обявили награда от $100 000 или еквивалента им в Bitcoin за хакера, който успее да я разбие. Е, 188 дни след старта на предизвикателството pCloud Crypto Challenge през септември миналата година резултатът в мача “хакери срещу pCloud” е 2860 участници от два кръга на pCloud Crypto Challenge и 0 успешни опита.

Именно това дава основание на разработчиците на услугата да обявят  нейната защита pCloud Crypto за “неразбиваема”, както и да обявят самата услуга за най-сигурната такава за за съхранение на файлове в облака.

Според официалната статистика на pCloud, най-много хакерски опити са направени от САЩ – 18%, следвани от България с 16%, Индия – 14%, Великобритания – 9% и Португалия – 6%.

Днес компанията разкрива публично съдържанието на секретната папка от втория етап на pCloud Crypto Challenge. Всеки, любопитен да надникне в криптираната папка, ще има възможността да го направи с паролата, публикувана на уебсайта на pCloud.  Освен това, всеки желаещ може сам да тества услугата pCloud Crypto за 14-дневен период напълно безплатно, като свали приложението от уебсайта на компанията, припомнят още разработчиците.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.