2:0 в мача pCloud срещу хакерите, мизата скача до $100 000

Досега все още нито един хакер не е разбил защитата на облака pCloud Crypto, затова компанията вдига наградата пет пъти. Срокът на предизвикателството към хакерите се удължава до 4 април 2016 г. при същите правила за участие като досега.

Както е тръгнало, защитата на облачната услуга pCloud май наистина ще се окаже непревземаема …Или може би просто наградата за тези, които са склонни да опитат, се вижда твърде малка на “баш-хакерите”? За да покрие и тази възможност, днес компанията за облачни услуги pCloud обяви, че увеличава наградния фонд на обявеното още през септември хакерско предизвикателство pCloud Crypto Challenge от $20 000 на $100 000. Освен това фирмата разкрива публично съдържанието на криптираната папка от първия етап на хакерското предизвикателство, която остана неразбита.

Изпълнителният директор на pCloud Тунио Зафер информира, че поради големия брой регистрирани участници,срокът на предизвикателството pCloud Crypto Challenge ще се удължи с втори етап до 4 април 2016 г. За този етап ще бъде предоставена нова криптирана папка с неизвестно съдържание, а засекретените файлове от първия етап на хакерското предизвикателство са достъпни чрез парола, публикувана на уебсайта на pCloud Crypto Challenge. Така всички, провалили се в опитите да разбият сигурността на pCloud Crypto, както и всички любопитни, могат да видят какви файлове се съдържат в защитената папка.
Припомняме, че pCloud Crypto Challenge стартира през септември 2015 г., за да подложи на тест системата за криптирана защита на потребителска информация pCloud Crypto. Според информацията от компанията, досега повече от 2200 хакери от цял свят са направили опит да пробият криптиращата система и да грабнат първоначалната награда от $20 000, но нито един не е успял. Най-много хакерски опити са направени от САЩ – 19.91%, следвани от България с 15.06%, Индия – 11.29%, Великобритания – 9.48% и Португалия – 6.30%.

В продължението на предизвикателството важат същите правила за участие, както досега – при регистриране участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Победителят, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от $100 000 или еквивалента им в Bitcoin.

Участниците в първия етап на предизвикателството ще получат автоматично имейл с новото потребителско име и парола за втория етап на предизвикателството, а желаещите да се присъединят за първи път към pCloud Crypto Challenge могат да се регистрират още днес на уебсайта на предизвикателството, отбелязват още от компанията.

pCloud

 

Междувременно услугата pCloud Crypto може да бъде тествана от всеки желаещ напълно безплатно за 14-дневен период. За целта просто трябва да се свали съответното приложение от уебсайта на компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.