Как да си извикаме липсваща покана за обновление до Windows 10

Ако в Windows 7/8 ви липсва иконката, която приканва да си запазите безплатно обновление до Windows 10, има цели два начина да решите проблема – прост и още по-прост. Вижте какви са те по-долу.

Когато в началото на месеца Microsoft обяви официално дебютната дата за новата си операционна система, компанията също така обеща възможност за резервиране на безплатно копие за хората, които държат да бъдат сред първите ползватели на Windows 10 ъпгрейда. Това обещание беше изпълнено почти незабавно и от гледна точка на потребителите на компютри с Windwos 7/8 изглежда като иконка в долната дясна част на екрана, която предлага въпросния безплатен ъпгрейд.

Оказва се обаче, че поради някаква неясна причина това уведомление не се показва на всички компютри. Но място за притеснения няма, защото дори случайно вашият е сред тях, има цели два начина за поправяне на тази грешка – прост и още по-прост.

В първия случай трябва да се провери за наличието на нужните ъпдейти в системата. Най-лесно е да се инсталират всички, но може да бъдат избрани и само двата, които са необходими:

-          за Windows 7: KB3035583 и KB2952664

-          за Windows 8: KB3035583 и KB2976978

Ако това не помогне (или не ви се занимава), можете да минете към още по-простия начин за решаване на проблема. За целта е достатъчно да си свалите и стартирате малкия скрипт, пакетиран във файла win10fix_full.bat. Линк към него има на страницата на техническата поддръжка на Microsoft, където е и подробното описания на решението на споменатия проблем.


Как да си извикаме липсваща покана за обновление до Windows 10

© PCWorld България, pcworld

Този скрипт позволява да се провери лесно наличието на нужните ъпдейти, като предлага и три начина за коригиране на ситуацията с липсващото уведомление за ъпдейта – два бързи и един по-бавен. От там нататък изборът е ваш и се свежда до натискането на един бутон.

Успех!

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.