Apple разследва случая с голите снимки на известни личности

Американската компания „активно разследва“ връзката на iCloud с изтеклите в интернет пространството голи снимки на знаменитости

Хакери успяха да се доберат до голи снимки на много популярни холивудски личности. Атаката им е била осъществена благодарение на пропуск в сигурността на iCloud – услуга на Apple. Американският гигант заяви официално, че не е сигурно дали има връзка между услугата им и изтеклите снимки. В момента води „активно разследване“ по случая.

По всяка вероятност хакерите са насочили атаката към акаунтите на известните личности в iCloud. Услугата позволява на потребителите да запазват и синхронизират снимки, видеоклипове и други файлове между iPhone, iPad и Mac устройства.Дженифър Лорънс, Кейт Ъптън, Ариана Гранде са сред пострадалите звезди, но освен тях има и много други.

Това не е първият път, в който онлайн услуга на Apple става жертва на кибератака. През 2012 година бившият репортер на Gizmodo Мат Хонан обвини техник в AppleCare, че е допуснал личната му поща и Twitter акаунт да бъдат хакнати.

Много засегнати побързаха да споделят в социалните мрежи, че снимките не са автентични.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.