Патентната война между Apple и Samsung продължава

Apple обжалва решението да не се забранява продажбата на устройства на Samsung, които включват елементи, нарушаващи патенти

Патентната война между Apple и Samsung, която се пренесе в съда, продължава и изглежда малко вероятно скоро да приключи. След като първоначално не успя да убеди съда в Съединените американски щати да блокира продажбите на някои устройства на Samsung, то американската компания е решила всячески да опита да постигне това и ще обжалва решението на съда.

Съвсем наскоро южнокорейската компания бе призната за виновна в кражбата на патенти на Apple. Голямата цел на компанията от Купертино обаче не бе постигната. А именно – да бъдат забранени продажбите на Samsung Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 и Stratosphere. Вместо това в Apple се наложи да се задоволят със „скромните“ 119,6 милиона долара.

Изглежда технологичния гигант не е удовлетворен от решението на съда, а представители на компанията заявиха, че няма да оставят ненаказано нарушение, което поставя под съмнение славата на Apple като иноватор.

От години Samsung и Apple водят съдебни битки помежду си. Все пак по-рано през месеца двете страни постигнаха известен напредък, споразумявайки се да сложат край на своите патентни войни извън САЩ.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.