Как да накараме Windows 8.1 да зарежда в desktop режим

Първата голяма актуализация на Windows 8 вече дава тази възможност, която много потребители искаха още с излизането на новата операционна система. А задействането на тази опция става само в 4 лесни стъпки.

Едно от най-честите оплаквания на потребителите при използването на Windows 8 беше свързано с факта, че новата ОС на Microsoft винаги се стартира в средата на новия стартов екран и не предвижда възможност за зареждане в стандартния desktop режим предпочитан от хората, които не използват платформата със сензорен екран.

Разбира се, това бързо беше поправено от независимите разработчици, които предложиха множество софтуерни инструменти, връщащи вездесъщия Start бутон, особено необходим при работа в desktop режим. Е, с пуснатата миналата седмица предварителна (Preview) версия на ъпдейта Windows 8.1 Microsoft най-после интегрира тази възможност и в самата ОС.

PC World Update

Казано иначе, сега, с Windows 8.1, вече имате избор дали да зареждате операционната система в характерния за платформата стартов екран или в познатия desktop режим. Но тъй като на този етап Редмънтци все още не предоставят официални наръчници и хелпове за новите функционалности, начинът да настроите платформата може да се окаже малко труден за намиране. Затова ще ви го покажем по-долу, а хубавото е, че е съвсем лесен. Всъщност се състои от само 4 лесни стъпки:

1. След като заредите Windows 8.1 актуализацията (която всеки потребител с легална Windows 8 може да си свали безплатно от Windows Store или от официалната download страница за ъпдейта), кликнете на Desktop, за да влезете от старт екрана в desktop режима;

2. Кликнете с десен бутон някъде на празно пространство в таскбара и изберете Properties;

3. Кликнете на таба Navigation, и сложете отметка в кутийката до опцията Go to the desktop instead of Start when I sign in;

Windows 8.1 desktop mode activation

4. Кликнете на ОК и след това рестартирайте. Отсега нататък Windows 8(.1) трябва да се зарежда направо в desktop режим.

Ако след това искате да върнете Windows 8 отново в състоянието, при което платформата се стартира в стандартния за нея стартов екран, просто повторете описания по-горе процес и в Стъпка 3 махнете отметката срещу споменатата опция. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.