Използващите груб език родители провокират децата си към кибер-хулиганство

Това показват резултатите от ново проучване на Bitdefender, според което 80% от децата са изложени на неуместно поведение и агресия онлайн, а най-големите заплахи за тях са разпространяването на слухове, подигравките, обидите, заплахите и публикуването- на снимки без разрешение.

Родителите с "вербално агресивно поведение" превръщат децата си в кибер-хулигани, твърди проведено наскоро проучване на security компанията Bitdefender, проведено между юли и септември тази година сред 2300 родители от САЩ, Великобритания, Румъния, Испания, Италия, Бразилия, Холандия, Франция и Австрия.

Изследването недвусмислено е показало наличие на пряка зависимост между поведението на родителите в семейството и навиците на децата при общуването им в Интернет – спокойното и отстъпчиво поведение на родителите поощрява също такова държане и у децата, докато грубият език и агресията водят до използването на същото и в Интернет от страна на подрастващите.

Cyberbully

Друг важен извод от проучването касае риска, на който са изложени децата онлайн. Според 82% от анкетираните в изследването на BitDefender родители, децата им са били изложени на кибер-хулиганство в Мрежата, т.е. ставали са обект на обиди, заплахи или други неподходящи за възрастта им начини на поведение. Почти същия процент от респондентите признават, че не познават или само са срещали виртуалните "приятели" на децата си. В същото време почти една трета от тийнейджърите са казвали на родителите си, че са споделяли лична информация или даже пароли в Интернет.

Cyberbully

Изследването на Bitdefender идентифицира и петте най-големи заплахи в Интернет, свързани с кибер-хулиганството, на които са изложени децата онлайн. Според компанията това са разпространяването на слухове (посочвана от 93% от респондентите), подигравките (83%), обидите (75%), заплахите (63%) и публикуването на снимки без разрешение (58%). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.