Sony изтегля от пазара 535 хиляди лаптопа

Инициативата на компанията е заради получени потребителски оплаквания от прегряване в някои ноутбуци от сериите Vaio F и C, продадени от януари до сега.
В официално съобщение на сайта си за електронна поддръжка Sony информира, че отзовава от световния пазар част от лаптопите Vaio. Японският производител предприема това заради 39 потребителски съобщения за някои проблеми, свързани със смущения в работата на системата за температурен контрол на устройствата, които водят до потенциално прегряване на машините и могат да се отразят под формата на деформиране на някои от пластмасовите елементи на корпуса.


В съобщението се отбелязва, че потенциалните проблеми засягат сериите F11 и CW2 от Vaio гамата, които са продадени в света от януари 2010 г. досега - общо 535 хиляди устройства, 103 хиляди от които са разпространени в Европа.
На еSupport сайта на компанията потребителите могат да проверят дали закупеният от тях продукт попада в списъка с устройства, които евентуално подлежат на замяна. Sony препоръчва и друго лесно решение на установения потенциален проблем със системата за температурен контрол - чрез прост фърмуерен ъпдейт, който също може да бъде свален директно от специализираната страница и инсталиран на съответния мобилен компютър.
Българските потребители могат да получават помощ за решаването на евентуални проблеми и от Информационния център на Sony (тел. 0700-1-7669).

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.