Започва юбилейният 20-ти сезон на CodeIT

Юбилейният 20-ти сезон на състезанието за програмисто CodeIT, което традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България, ще посрещне всички участници с мистицизма на кукерите и с много нови предизвикателства. Талантите в състезателното програмиране и тази година ги очакват различни изненади - тениски за всички с ненулев резултат и награди на жребиен принцип след всеки кръг - CodeIT суитшърт и подаръци от Асбис България (официален вносител на Prestigio и Cougar Gaming). На финала най-добрите ще се срещнат със световноизвестния ИТ гуру от Китай – Юхао Ду - златен медалист от Международната олимпиада по информатика IOI 2015 г., който през 2017 г. с отбора си достига до финала на ACM-ICPC и печелят сребро. Същата година Ду печели TCO, а през 2019 г. триумфира във финала на Atcoder world tour.

Първият онлайн кръг на CodeIT е от типа Маратон. Ще продължи три седмици – стартира тази събота на 19.10.2019 г., 09:00 часа и ще приключи в 20:00 часа на 09.11.2019 г. Кръгът включва една задача, за която всеки участник трябва да достигне възможно най-оптималното решение спрямо останалите състезатели.

"Състезанието стимулира и развива качествата на младите програмисти в обстановка, най-близка до реалната професионална среда, като същевременно дава възможности за създаване на трайни контакти и възможности за съвместна работа. Подкрепяме тази инициатива на Мусала Софт, и пожелаваме още много и все по-успешни издания. Успешно представяне на всички участници!", обръща се към участниците доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, Софийски университет "Св. Климент Охридски", един от патроните на първи кръг.

"Надявам се една мисъл на Сенека да ви вдъхнови така, както мен: "Аlteri vivas oportet, si vis tibi vivere" или "Трябва да живееш за другите, ако искаш да живееш за себе си"", сподели от своя страна д-р Антоан Тонев, Директор на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и също патрон на първи кръг.
още по темата

Сзъдадоха универсален език за програмиране на системи с ИИ

Благодарените на вградените средства за автоматизация Gen може да е полезен на новаци и експерти
30.07.2019 / 01:57

Геймингът е една от перспективните професии на бъдещето

Сферата търпи развитие и в България.
28.08.2018 / 04:01

Учени от MIT управляват роботи чрез мозъчни сигнали и жестове

Под този начин роботът повишава успеваемостта си в прецизни действия от 70% на 97%
20.06.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.