Apple може би тества AR хедсет

Може би съвсем скоро ще видим AR технологията на Apple, за която отдавна има слухове
Отдавна има слухове, че Apple планира пускането на хедсет за добавена реалност и може би технологията е по-близо до реалността, отколкото сме очаквали, пише Engadget. От MacRumors твърдят, че са виждали документация за iOS 13 кода, който показва възможност за поддръжка на AR хедсет. Дори има и кодово име за устройство, Garta, което може да е свързано с проекта T288 (става дума за разработката на самостоятелно устройство, поддържащо виртуална реалност).

Досега се е повявала различна информация за това, върху какво точно работят в Apple. Според слухове от 2018 може да става дума за мощно AR/VR устройство с 8K дисплеи за всяко око, но по-скорошната информация разкрива, че хедсетът ще работи с iPhone.

Каквито и да са плановете на компанията обаче, повече от един източник потвърждават, че хедсетът може да бъде достъпен през 2020. Ако това е истина, то определено е логично това да присъства в кода на iOS 13. За този времеви период Apple разполага само с няколко месеца да утвърди дизайна и да стартира производството – прототипи ще са от съществено значение на този етап.
още по темата

AR хедсетът на Apple вероятно няма да е готов преди 2022

Също така се говори, че AR очилата ще бъдат пуснати на пазара през 2023
12.11.2019 / 12:30

За първи път Apple ще излъчва събитието си на живо в YouTube

Вече зрителите няма да са ограничени само до уебсайта на компанията или Twitter
09.09.2019 / 10:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.