Facebook разработва ново приложение

Threads е опит да се обедини най-доброто от Instagram и Snapchat
Facebook работи по самостоятелно приложение за съобщения за Instagram, пише Engadget. То ще се казва Threads и ще повтаря много от най-популярните опции на Snapchat. Целта на новото приложение е да ви позволи да общувате с най-близките си приятели в Instagram и да споделяте с тях детайли като локация, скорост и живот на батерията. Също така в него ще разполагат и с пълен набор от креативни инструменти, включително за снимки, за текстови и видео съобщения.

Социалната мрежа от известно време полага усилия да създаде ново самостоятелно приложение за Instagram. Тя изостави проекта си Instagram Direct – който още е в бета версия –през май. Изглежда, че с Threads Facebook се опитва да обедини най-доброто от Instagram и Snapchat на едно място. Подобно на Snapchat, Threads ще ви позволява автоматично да изпращате ъпдейти на целия списък с приятели. Популярността на опцията за споделяне на локацията в социалните мрежи има своите приливи и отливи – но изглежда, че тази мода отново се завръща. По-рано тази година Snapchat представи Snap Map – нова функционалност, която дава възможността потребителите да виждат къде се намират техните приятели.

За да не се провали проектът с Threads, вероятно приложението трябва да бъде нещо повече от още едно място за чатове. Разнообразие от функционалности – както нови, така и вече познати – може да осигури на Threads необходимите предимства, за да спечели потребителите.
още по темата

Местните власти ще могат да използват Facebook, за да информират за извънредни ситуации

Социалната мрежа обещава "значително да увеличи" видимостта на съобщенията
29.08.2019 / 03:10

Потребителите на Instagram вече могат да маркират невярното съдържание

Новата програма е малко по-различна от пилотната версия, пусната през май
16.08.2019 / 11:52

От Facebook са плащали на хора да транскрибират гласовите разговори в Messenger

Компанията е преустановила практиката
14.08.2019 / 12:18
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.