Advanced Protection Program вече предлага защита срещу изтеглянето на рискови файлове в Chrome

Това е само една от последните промени в сигурността на Google профилите
От днес потребителите в програмата на Google – Advanced Protection Program, ще получат допълнителни мерки за защита при изтегляните файлове в Chrome. Програмата има за цел да гарантира сигурността на потребителските профили с по-висок статус, каквито са тези на журналистите, активистите, политиците и бизнес лидерите.

За да включат опцията, потребителите в Advanced Protection Program трябва само да активират синхронизирането в Chrome. След това, когато се опитат да свалят файл, който браузърът определя като потенциално опасен, ще се появи предупреждение или дори изтеглянето ще бъде блокирано.

От Google отбелязват, че тази опция има за цел да предпази по-добре потребителите от атаки, които се случват извън мейла като например свързан малуер и случайно изтегляне на зловреден софтуер.

Advanced Protection Program вече предоставя няколко подобрения в сигурността на Google профилите. Например програмата изисква два физически ключа за сигурност (единият служи като бекъп). За да влязат в своя профил потребителите на програмата в допълнение към паролата, трябва да използват ключа. Освен това при нея е ограничен външният достъп до Gmail, Drive файловете, Google приложенията и "определени приложения на трети страни". Ако потребителите трябва да възстановят достъпа до своя профил, то има допълнителни стъпки за верификация, за да се удостовери тяхната идентичност.

Това подобрение на сигурността не е единственото. Миналата седмица от Google обявиха, че разширяват достъпа до ключовете за сигурност Titan в Канада, Япония, Обединеното кралство и Франция. Също така технологичният гигант представи и бета програма, която позволява на администраторите в G Suite, Google Cloud Platform и Cloud Identity да включват важните потребители в своите организации в Advanced Protection Program.

След като все повече хора се притесняват за сигурността си, тези защити са добре дошли и дават надеждата, че повече потребителски данни ще останат неприкосновени.
още по темата

Нов зловреден софтуер атакува през уеб приложения

Nodersok използва интернет сайтове, за да превърне компютрите в канали за атаки, без да разчита на зловреден код
30.09.2019 / 09:46

Google открива сериозен пропуск в сигурността на iPhone

Злонамерени сайтове са можели да получат достъп до файлове, съобщения и данни за локацията
02.09.2019 / 11:37

iPhone ще има сензор за пръстов отпечатък в самия дисплей през 2021

Очаква се обаче и лицевото разпознаване да се запази като опция
06.08.2019 / 10:16

Google тества услуга за абонаментен достъп до платени приложения

Pay Pass ще дава достъп до услуги игри срещу месечна такса
02.08.2019 / 03:18

Windows 10 тайно изпраща на Microsoft уеб активността на потребителя

Браузърът Edge изпраща адресите на посетените сайтове заедно с уникален идентификатор на потребителя
24.07.2019 / 05:07
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.