В Chrome вече по-лесно ще съобщавате за подозрителни сайтове

Chrome 75 също така ще ви предупреждава, ако отваряте уебсайт със подвеждащ URL
Функцията на Google Safe Browsing ще работи само ако знае от какви сайтове да ви защитава. Именно заради това технологичният гигант насърчава потребителите да съобщават за подозрителни страници, пише Engadget. Компанията пуска нова опция на браузъра, наречена Suspicious Site Reporter, която ви позволява бързо да уведомите Google, ако даден уебсайт изглежда съмнителен. Отстрани до полето с адреса ще виждате флаг, който ще става оранжев, ако бъде намерено нещо подозрително на отваряната от вас страница.

Понякога обаче нещата, които се определят като съмнителни, са доста тривиални – например уебсайт, който не се нарежда в топ 5 000. Но ако бъде открито нещо наистина подозрително, то лесно можете да уведомите Google като натиснете бутона Send Report. Той ще изпрати на компанията URL-a на уебсайта, негов скрийншот и HTML на сайта. От технологичния гигант уточняват, че опцията е насочена предимно към системните администратори.

В допълнение Google пуска и нова функция в Chrome 75, която няма да ви позволи да зареждате измамни уебсайтове. Например, ако се опитате да отворите go0gle.com вместо google.com, браузърът ще покаже предупредително съобщение на цялата страница. Той ще ви попита дали предложения от него легитимен сайт е този, който искате да отворите, тъй като обикновено не посещавате въведения от вас адрес.
още по темата

Google тества бутон за спиране и пускане на видео съдържание в Chrome

Той ще улесни заглушаването на досадните автоматично стартиращи видеа
08.07.2019 / 04:09

Google Drive тества опция за офлайн запазване на файлове в Chrome

Бета версията позволява офлайн съхраняване на PDF файлове, изображения и документи от Office пакета
25.06.2019 / 11:20

Нов бутон ще позволи да се споделят резултатите от търсенето в Google

Новата опция е достъпна в бета версията на приложението за Android
21.06.2019 / 03:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.