Нов дизайн на Google Search за мобилните устройства

На страницата с резултатите ще виждате името и логото на уесайта
Google въвежда нов дизайн за мобилните устройства, като ъпдейтът ще започне още от днес, пише Engadget. Сега, когато използвате своя телефон например, ще виждате името и логото на даден уебсайт най-отгоре на всеки резултат при търсенето. Ако Google има "полезна реклама", която да ви покаже, тя ще излезе с етикет "реклама" в удебелен шрифт и с уеб адрес. Новият дизайн също така ще позволи на Google да добавя повече действия като възможност за купуване на билети за кино в страницата с резултатите.

Компанията се надява, че промяната ще улесни установяването на това какъв точно е източникът на дадена информажия. "През годините количеството и форматът на наличните данни в мрежата се промени драстично – от разпространение на изображения и видео до достъпност на 3D обекти, които сега можете да разглеждате в AR", коментират от Google. От технологичния гигант допълват, че в тази връзка е време резултатите от търсенето да се променят също.

Макар че новият дизайн засега е само при мобилните версии, съществува голям шанс да го видим пренесен и при десктоп. Освен това този ъпдейт може прокара пътя за някои от по-значинителни промени, които Google разкри на своята конференция за разработчици I/O миналия месец. Компанията отбеляза, че ще въведе компютърно зрение и добавена реалност при търсенето, а също така, че ще започнем да виждаме изкачащи 3D изображения при резултатите. Така че макар тези промени да изглеждат малки, те могат да са само началото.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.