Oracle предрече, че скоро всички данни ще се управляват от ИИ

Развитието на автономните бази данни ще увеличи производителността и рентабилността на бизнесите
Навлизането и развитието на автономните бази данни ще е една от ключовите тенденции в близо бъдеще. Такова мнение прозвуча на на конференцията Oracle OpenWorld Middle East, която се проведе в Дубай.

Под автономни бази данни се разбират облачни хранилища, способни с използване на изкуствен интелект (ИИ) да се ъпдейтват, мащабират, да се защитават от атаки, да криптират информацията и т.н. Всичко това се случва без човешка намеса.

По думите на Стив Дахеб, старши вицепрезидент на Oracle, компаниите преминават към облачни решения по-бързо от очакването. Според него в скоро време 100% от приложенията ще разполагат с ИИ, а 50% ще обработват автономно данните.

Според експертите от компанията наред с развиващите се умни машини, машинното обучени и облачните технологии, автономните хранилища променят бизнесите и помагат на компаниите да се конкурират по-добре на пазара.

"Машинното обучение позволява да се дават отговори на въпроси, които даже не сте си помислили да зададете", споделя Ендрю Сътърланд, старши вицепрезидент по технологиите, отговарящ за регионите EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) и APAC (Азиатско-тихоокеански регион).
още по темата

Нов AI помага на раково болните при химиотерапия

Екипът от учени използва система за мрежови анализи, за да групира различните симптоми и да даде възможност на лекарите да намерят начини за ограничаване на тяхното въздействие върху пациентите
21.02.2019 / 01:38

Уебсайт използва AI, за да създава фалшиви лица

Изображенията изглеждат притеснително реалистично
18.02.2019 / 10:46

AI на DeepMind победи професионални геймъри на StarCraft II

След 10 поредни загуби, професионалистите все пак успяват да спечелят срещу изкуствения интелект
25.01.2019 / 01:37

Камера с Intel процесор използва AI, за да защити дивите животни в Африка

TrailGuard на Resolve може да забележи бракониерите навреме
04.01.2019 / 11:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.