Apple News ще стартира следващия месец

Абонаментната услуга за новини ще бъде обявена на 25 март
Apple планира следващия месец да пусне своята абонаментна услуга Apple News, пише The Verge. Очаква се тя бъде обявена на предстоящото събитие на компанията на 25 март, когато вероятно ще научим нещо повече и за новата телевизионна услуга на Apple, която ще стартира през пролетта.

Според слуховете технологичният гигант може да предложи платен неограничен абонамент за Apple News под формата на готови пакети - подобно на това, което правят Netflix и Hulu по отношение на телевизията и филмите. Има слухове, че услугата ще струва 10 долара на месец, макар че окончателното решение все още не е взето, разкриват от The Wall Street Journal. Освен това според информация на вестника Applе все още преговаря със своите партньори от издателствата по отношение на разделянето на приходите от новата услуга.

Платеният абонамент за новини, заедно с Apple Music и предстоящата телевизионна услуга, са част от новата посока на развитие на компанията, която търси допълнителни източници на приходи, след като продажбите на iPhone устройства се понижиха значително в края на 2018.

През последните няколко години технологичният гигант акцентираше върху своите iPad устройства по време на мартенското си събитие, така че ще бъде странно сега да няма хардуерни новини. Затова едва ли следващия месец ще видим нови модели като iPad mini, AirPods или дългоочакваното зарядно устройство AirPower.
още по темата

Apple стартира абонаментни услуги за игри и за списания

Ексклузивни игри и изгоден достъп до "печатни" издания
26.03.2019 / 11:01

Скоро ще можете да отключите автомобила си с лицево разпознаване

Apple публикува патент за мобилна биометрична автентикация
13.02.2019 / 12:22

Уязвимост в macOS няма да стане достояние на Apple

Откривателят ѝ отказва да сподели информацията, тъй като компанията не плаща за такива данни
07.02.2019 / 01:13

Как да прехвърлим снимките си от iPhone на компютър с Windows 10

Съхранявайте копия на снимките си на домашния компютър
04.02.2019 / 03:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.