900 млн. е установената база потребители на iPhone

Компанията загатва за падане на цените в някои държави
Apple вече съобщи колко доставки на iOS устройства компанията е направила, но колко всъщност са iPhone телефоните по света? Главният финансов директор Лука Маестри разкри, че Apple разполага с установена база от 900 млн. iPhone устройства – като технологичният гигант за първи път разкрива подобна статистика. Освен това Маестри допълни, че към края на 2018 активните iOS устройства са били 1,4 млрд. Все пак на пазара не се усеща недостиг на хардуер, макар и Apple да не се радва на огромното разпространение на Android.

Маестри отбеляза също така, че компанията планира да предоставя периодично актуална информация както за базата на iPhone, така и за всички свои устройства. Той не коментира всеки отделен модел, но потвърди, че iPhone XR има най-голяма популярност, следван от XS Max и XS.

Разбира се, от Apple не споделят числата от щедрост. Данните целят да докажат, че базата на iPhone продължава да се увеличава и помагат да се покаже на инвеститорите колко потребители се абонират за услугите (ако се чудите, компанията има над 360 млн. платени потребители във всички услуги). На практика Apple се опитва да привлече вниманието на инвеститорите, свикнали да следят продажбите на iPhone всяко тримесечие.

Трябва обаче да се отбележи, че компанията не иска само да се похвали с различните цифри. Тим Кук съобщи, че Apple разглежда различни варианти на цени за iPhone устройствата спрямо местните валути в Китай и другите страни, вместо да ги фиксира към американските. С други думи компанията иска да поддържа едно здравословно ниво на своите продажби и затова определено може да очаква понижение на цените.
още по темата

Samsung публикува плашещ финансов отчет

Двоен спад в приходите на компанията през първото тримесечие на 2019 г.
05.04.2019 / 03:02

Как се използва microSD карта на смартфон с Android?

Възмжността за допълнително хранилище е едно от предимствата, които устройствата с мобилната OS на Google имат пред iPhone
13.02.2019 / 03:50

Apple News ще стартира следващия месец

Абонаментната услуга за новини ще бъде обявена на 25 март
13.02.2019 / 11:31

Apple работи по 3D камери, използващи лазер

Подобренията може би ще бъдат представени в iPhone през 2020
31.01.2019 / 11:13

Бъг при FaceTime ви позволява да подслушвате човека отсреща, преди да е вдигнал

От Apple уверяват, че се работи по решение
29.01.2019 / 03:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.