Microsoft ще доставя шлемове за добавена реалност на армията на САЩ

Военните HoloLens устройства ще предлагат нощно виждане и ще следят жизнените показатели на войника
През ноември миналата година Microsoft сключи договор с правителството на САЩ, според който в рамките на две години тя трябва да достави 2500 шлема за добавена реалност HoloLens на въоръжените сили на страната. В случай на успех на пилотния проект обемът на доставките може да достигне 100 хил. бр. Microsoft може да получи от сделката до 480 млн. долара. В търга участва и компанията Magic Leap със свой подобен шлем, но от правителството са се спрели на HoloLens.

В армията на САЩ такива устройства ще се използват за разработка на друг шлем, който ще може да се използва от военните както за учения, така и в бойни ситуации. Военните шлемове ще се различават от гражданските HoloLens устройства. Армията има нужда от възможности за виждане в тъмното, инфрачервена камера, датчик за удари, както и функции за следене на пулса и дишането на войника.

Шлемовете HoloLens се продават от 2016 г. Те вече се използват от едри компании в сфери като автомобилостроенето, самолетостроенето, строителството. Договорената партия за въоръжените сили на САЩ обаче е най-голямата до момента, коментират наблюдатели.

Проектът може да подтикне допълнително разпространение на HoloLens в корпоративната среда, което бележи застой в последно време. През тази година се очаква Microsoft да пусне на пазара нови модели.
още по темата

Nike ще използва AR, за да ви каже кой е правилният номер маратонки за вас

Новата функционалност ще бъде достъпна това лято в Nike App
09.05.2019 / 04:27

НБА с приложение за добавена реалност

Баскетболната асоциация и Magic Leap дават възможност на феновете да гледат едновременно мачовете на живо, повторения и акценти в множество виртуални "екрани"
26.03.2019 / 02:44

Служители на Microsoft протестират срещу договор на компанията с армията на САЩ

"Не сме постъпили, за да разработваме оръжия", пишат разработчици в отворено писмо
26.02.2019 / 11:25

Microsoft Office най-накрая е достъпен в Mac App Store

Това включва приложения като Word, Excel, Powerpoint и Outlook
25.01.2019 / 10:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.