Space X показа първия си междузвезден кораб

Засега компанията планира тестове на суборбиталната модификация на BFR, но в близко бъдеще трябва да се появи и орбиталната версия
SpaceX е приключила с подготовката на своя междузвезден кораб за първия му тестов полет, стана ясно от пост на Илон Мъск в Twitter, в който той споделя снимка от сглобяването му. Известен с името BFR, междузвездният кораб е първата тежкотоварна ракета на компанията, предназначена за пътувания до Луната и Марс, както и за едночасови обиколки на Земята.

Както можете да видите, действителният космически кораб има много по-отчетлива текстура от изгладения компютърън образ, който шефът на SpaceX показа преди няколко дни. По думите му това е така, защото показаната модификация е суборбиталната версия на ракетата, предназначена за вертикални тестове за излитане и кацане. Според казаното от Мъск орбиталната версия се очаква да бъде значително по-различна. Тази последна модификация най-вероятно няма да се появи скоро, така че засега ни остава да проследим първия тестов полет на суборбиталната версия, който се очаква да стане факт в рамките на следващите два или три месеца.


Space X показа първия си междузвезден кораб

още по темата

Най-големият самолет извърши първи полет

Машината е с шест двигателя и ще се използва за извеждане на ракети в орбита
15.04.2019 / 11:44

Ако ще посещавате Луната, се облечете топло

Там е по-студено от очакваното, показват данните на китайската мисия Chang’e 4
04.02.2019 / 12:23

Руснаци подготвят услуга за космическа реклама

Логото на фирмата ви може да е сред звездите за $600 хил. на денонощие
15.01.2019 / 12:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.