CES 2019: Lancey ще създава смарт радиатори с рециклирани батерии

Френският стартъп ще използва рециклирани батерии от електрически велосипеди
Батериите са бъдещето при енергийната консумация у дома. Но къде да ги поставим? В гаража, или отстрани на сградата? Френският стартъп Lancey предлага доста по-дискретно решение: в радиаторите. Екипът вече произвежда електрически радиатори, които имат 600W или 1200W батерия в тях. Ако имате соларни панели или друга форма на енергиен генератор, те могат теоретично да съхраняват получената енергия и удобно да отопляват вашия дом, когато навън стане студено. Също така батерията може да служат като мрежова система – тя ще събират енергия, когато е по-евтин, и ще я използва за отопление при по-натоварените и скъпи часове.

По време на международното изложение Consumer Electronics Show (CES) компанията обяви, че нейните радиатори от второ поколение ще използват рециклирани батерии от електрически велосипеди. Тези клетки ще бъде получени то Fluow – малко известен консорциум, включващ La Poste, Transdev, Velogik и Cyclez. През септември групата пуска услуга за наемане на електрически велосипеди, наречена Veligo, в региона Ил дьо Франс. Консорциумът ще следи своите велосипеди и ще изтегля онези батерии, които са достигнали определено ниво на изхабяване. След това те ще бъдат предоставени на Lancey, на която не й е необходима толкова енергия или зареждане за смарт радиаторите.


CES 2019: Lancey ще създава смарт радиатори с рециклирани батерии


До есента обаче има още доста време, така че може би едва ли скоро Lancey ще получи батерии втора употреба. Все пак партньорството е доста интересно и носи безспорни ползи за околната среда. Освен това устройство, което намалява сметките за ток и дава енергийна независимост на потребителите, със сигурност в бъдеще ще бъде широко търсено на пазара.

По време на изложението компанията показа своите радиатори от първо поколение, чието производство започна миналата година. Те се отличават с елегантен дизайн, разполагат със сензори и приложение, така че дистанционно да може да се следи системата.
още по темата

CES 2019: Най-добрите джаджи за борба със стреса и болката

Ето кои нови устройства могат да улеснят ежедневието ни
10.01.2019 / 12:08

CES 2019: Nissan показа оптимизираният електромобил Leaf e+

Новият модел разчита на 62 kWh акумулаторна батерия, която може да го задвижва на около 360 км, което го доближава до Chevrolet Bolt и базовата версия на Tesla Model 3.
09.01.2019 / 01:36

CES 2019: HTC Vive представи два нови шлема за виртуална реалност

Компанията подготвя продукт с възможност за следене на погледа
09.01.2019 / 01:20

CES 2019: Всичко, което Google представи на изложението

Компанията фокусира усилията си върху Асистента
09.01.2019 / 01:18

CES 2019: Какво представи Lenovo на изложението

Таблети, умен настолен часовник и геймърски продукти
09.01.2019 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.