CES 2019: Nissan показа оптимизираният електромобил Leaf e+

Новият модел разчита на 62 kWh акумулаторна батерия, която може да го задвижва на около 360 км, което го доближава до Chevrolet Bolt и базовата версия на Tesla Model 3.
Макар че е един от най-старите електромобили на пазара, досега Nissan Leaf се предлагаше само в модификация със 150 километра обхват - далеч по-малък от този на по-новите му конкуренти. По време на CES 2019 автомобилният производител най-накрая отговори на предизвикателството, представяйки Leaf e+. Той разчита на 62 kWh акумулаторна батерия, която може да го задвижва за около 360 км, което го доближава до Chevrolet Bolt и базовата версия на Tesla Model 3.

През 2018 г. Nissаn подобри много неща в своя електромобил - по-елегантен дизайн, отлична технология за помощ на водача – ProPilot - и 40 kWh батерия. Leaf e+ надгражда тези постижения с трансмисия, която увеличава пробега с 40%, и добавя нов мотор с мощност 150 kWh (около 200 к.с.), който вдига мощността на електромобила с 33%. Това означава, че новият модел не само е много по-бърз, но и по-безопасен при маневри.

Nissan също така актуализира своя интерфейс Intelligent Mobility с по-голям 8-инчов дисплей, който може да се контролира и от смартфони, а приложения, карти и фърмуер се актуализират по безжичен път. Nissan вече предлага и навигация "от врата до врата", която се синхронизира със смартфоните на потребителите, както и интегрирана технология Nissan Energy – система, разработена от компанията за автомобили и за бита, която използва батерии и слънчева енергия.

Представянето на новия Leaf всъщност беше забавено заради драматичния арест на бившия главен изпълнителтен директор на холдинга Карлос Гон в Япония. Сега обаче, той вече е наличен в Япония на цени от около 38 000 долара, а по-късно през това тримесечие се очаква да стъпи и в Европа, като цената на Стария континент ще бъде около 45 000 евро.
още по темата

Audi показа концептуален проходим робо-автомобил

AI:Trail е четвъртата концепция на компания с "изкуствен интелект" в името
04.09.2019 / 08:26

CES 2019: Най-добрите джаджи за борба със стреса и болката

Ето кои нови устройства могат да улеснят ежедневието ни
10.01.2019 / 12:08
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.