CES 2019: Всичко, което Google представи на изложението

Компанията фокусира усилията си върху Асистента
Тази седмица по време на международно изложение за потребителска електроника Consumer Electronics Show (CES) Google ни заля с новини относно своите продукти и разработки. Имахте ли време да ги прочетете? Ако не, то всичко е наред, ето обобщената версия:

  • Google очаква неговият Асистент, използващ изкуствен интелект, да бъде достъпен до 1 млрд. устройства по света до края на този месец.
  • Междувременно тази седмица компанията пуска ъпдейт, благодарение на който личният асистент ще може да се използва с Google Maps на iOS и Android. Разбира се, при Android Асистентът ще бъде по-мощен, тъй като Google е по-гъвкав на своята собствена платформа. Като цяло обаче това е едно много полезно допълнение и при двете операционни системи.
  • Google Assistant скоро ще може да контролира говорителите Sonos. Тази възможност вече я чакаме повече от година, но съвсем скоро тя трябва да стане факт.
  • По-късно през 2019 телевизорите на Samsung вече ще бъдат съвместими с Google Assistant. Ако използвате Google Home или нещо подобно, ще можете да свържете своя телевизор Samsung, което ще ви позволи да го включвате и изключвате, да настройвате звука, да сменяте каналите и да променяте сигналния вход.
  • Dish също добавя Google Assistant като функционалност, за да можете да говорите на Асистента чрез своето дистанционно.
  • Google Assistant скоро ще може да ви чекира при полети, когато кажете Hey Google, check into my flight. Освен това сега асистентът може и да резервира хотели вместо вас.
  • В допълнение в момента Lenovo създава смарт часовник за нощно шкафче с Google Assistant. Цената на устройството ще бъде 80 долара.
  • Личният асистент разполага с нова функция: Interpreter Mode. Тя му позволява да превежда разговори в реално време на 27 различни езика.
  • По време на международното изложение Google представи и своята нова инициатива, наречена Assistant Connect, която ще позволи на производителите да създават прости устройства, свързани с Google Home. Компанията дава пример с e-ink екран, който може да показва календар или времето – той не се свързва директно с интернет, а получава информацията от Google Home.
  • Google си сътрудничи Anker и JBL, за да създаде аксесоари за кола и за да позволи на Асистента да работи по-добре в превозни средства. И двете могат да се свързват чрез Bluetooth или AUX. Те разполагат с вграден заглушител на звук от движението на автомобила и ви позволяват да използвате Асистента, без да се налага да отключвате телефона си.
Както виждате тази година Google е фокусирал всичките си усилия върху Асистента по един или друг начин. Освен това компанията издигна двуетажна сграда, точно до конферентния център, за да демонстрират неговите възможности. Очевидно според Google към този момент Асистентът е следващата еволюционна стъпка при Google търсенето – така че трябва да очакваме той да играе роля в почти всички бъдещи начинания на компанията.
още по темата

Китайците Hisense готвят смартфони с необичайни екрани

Компанията ще пусне на пазара модели с диплеи на основана на електронно мастило
22.10.2019 / 02:10

Как да свържем компютър с телевизор?

Има няколко начина, но те до голяма степен зависят от това дали ще възпроизвеждате HD видео или игри
25.01.2019 / 03:23

CES 2019: Lancey ще създава смарт радиатори с рециклирани батерии

Френският стартъп ще използва рециклирани батерии от електрически велосипеди
09.01.2019 / 02:48

CES 2019: Какво представи Lenovo на изложението

Таблети, умен настолен часовник и геймърски продукти
09.01.2019 / 12:00

CES 2019: Somainnofit е bluetooth шивашки метър за женски гърди

Идеята зад този спортен потник/сутиен е да могат жените да определят с висока точност размера на бельото си
09.01.2019 / 11:45
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.