Pixel Watch ще се появи на пазара най-рано другата годината

От Google са категорични, че представянето на умен часовник не е сред приоритети им в момента
Въпреки дългогодишните слухове, че Google се готви да пусне на пазара умен часовник през 2018 г., скоро няма да можете да видите в продажба Pixel Watch. Майлс Бар, инженерен директор на Google, отговарящ за звеното Wear OS, обяви, че компанията няма намерение да се включва в пазара на умни часовници в рамките на тази година. Вместо това Google работи с други компании като Fossil и Casio, които правят свои собствени умни часовници, базирани на Wear OS, като същевременно се фокусират върху подобряването на софтуера в близко бъдеще.

В продължение на известно време из медийното пространство циркулираха слухове, че Google ще представи Pixel Watch заедно с Pixel 3 на хардуерното си събитие през октомври. На 10 септември пък Qualcomm ще покаже официално нов чип, който ще захранва устройства с Wear OS, и се очаква Google да използва именно този процесор в своите умни часовници. В същото време Google показа най-новата версия на Wear OS. Тези съвпадения накараха много хора убедено да твърдят, че наближава времето на Pixel Watch, но всичко говори, че те ще останат разочаровани, поне що се касае до тази година.

"Все още сме далеч от представянето на универсален умен часовник. Към момента фокусът ни е върху нашите партньори", категоричен е Бар. Той обаче вдигна леко завесата, като намекна, че Pixel Watch ще се фокусира върху Google Assistant, който е в центъра на развитието Wear OS. Засега Google остават концентрирани върху актуализацията на Wear OS и оптимизация на батериите на устройствата. Очаква се резултатите от работата на екипите на интернет гиганта да станат ясни в началото на следващата година.
още по темата

Spotify пусна дългоочакваното приложение за Google Wear OS

То ще бъде инсталирано предварително на всички Fossil и Michael Kors часовници
18.10.2018 / 01:46

Новите Pixel телефони ще бъдат представени на 9 октомври

Google ще покаже Pixel 3 и Pixel 3 XL по време на събитие в Ню Йорк
07.09.2018 / 04:17

Чрез AI Google и Harvard ще предвиждат вторичните трусове при земетресения

Този метод е по-точен от предишните, но все още не е готов за работа в реални условия
31.08.2018 / 12:14

Новият YotaPhone 3+ e същият като предшественика си, но с нов софтуер

Устройството предлага два екрана – AMOLED и E Ink.
30.08.2018 / 12:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.