Социалните мрежи като пряк път за младежите към класическата литература

Обществената библиотека в Ню Йорк ще използва Instagram, за да повиши интереса към класическите литературни произведения
Обществената библиотека в Ню Йорк използва функцията Stories на Instagram, за да направи класическите романи по-достъпни и привлекателни за четене, особено за по-младото поколение. За целта институцията обединява сили с рекламната агенция Mother и създава проекта Insta Novels, който превръща класическите литературни произведения в анимирани дигитални романи, илюстрирани от различни визуални артисти. Тези дигитализирани версии са вдъхновени от оформлението на оригиналните класики. Пълните дигитални книги също ще бъдат публикувани като истории - просто задръжате екрана, за да прочетете страница, и вдигате пръст, за да превъртите. Ако пък четете бързо, просто оставете историята да се движи самостоятелно, за да гледате анимираните елементи.

Проектът Insta Novels стартира днес в профила на библиотеката в Instagram, като първият класически роман е "Алиса в страната на чудесата" от Луис Карол. През следващите няколко месеца ще бъдат пуснати още дигиталните версии на "Жълтият тапет", разказ на Шарлот Перкинс, и "Метаморфозата", новела на Франц Кафка. Всички те ще бъдат достъпни за откриване и впоследствие, тъй като ще бъдат събирани в секцията Highlights.

"Instagram несъзнателно създаде перфектната библиотека за този нов вид дигитални новели. Начинът на четене дори напомня този на книжен роман", коментира Корина Фалуши, партньор и мениджър, отговарящ за креативните дейности, в рекламната агенция Mother.
още по темата

Instagram тества виртуални общности за студенти

Платформата кани студентите да се присъединят към групи от същия университет
27.08.2018 / 11:24

Защо Facebook призна, че социалните мрежи могат да са лоши за нашето здраве?

Това изявление демонстрира желанието на интернет гиганта да прави печеливш рекламен бизнес, без това да е за сметка на потребителите
18.12.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.