Microsoft заплаши да свали от Azure социална мрежа заради антисемитски постове

Платформата Gab се гордее с това, че уважава свободата на словото, и доби особена популярност сред консерваторите и крайната десница
След като профилът на Мило Йаннопулос, британски политически коментатор, известен с крайнодесните и антисоциалните си позиции, в Twitter беше затворен, той и неговите последователи решават да се преместят в Gab - социална мрежа, която се гордее с това, че уважава свободата на словото, която доби особена популярност сред консерваторите и крайната десница. Малко по-късно обаче стана ясно, че доставчикът на хостинг за платформа - Microsoft Azure – не са очаровани от екстремните възгледи, които се споделят във въпросната социална мрежа. Затова и в петък, технологичният гигант даде два дни срок на администраторите на платформата да премахнат два поста с антисемитско съдържание. В противен случай компанията ще спре обслужването, което означава, че Gab ще бъде офлайн в продължение на седмици и дори месеци. Наскоро администраторите забраниха профила на автора на скандалните постове - крайнодясният кандидат за Сената Патрик Литъл.

В обръщение към Gab, от Microsoft отбелязват, че екипът Azure Safeguards "е получил оплакване за злонамерена дейност, произтичаща от инсталация на Azure".

"Получихме жалба за конкретни постове в Gab.ai, които призовават за "ритуална смърт чрез мъчения" и "пълно унищожаване" на всички евреи. След първоначален преглед заключихме, че това съдържание подбужда към насилие и не е защитено от Първата поправка. То нарушава политиката за използване на Microsoft Azure ", категорични са в своята позиция от Microsoft.
още по темата

Pinterest все още се използва от 250 млн. потребители всеки месец

Платформата се разраства на фона на спада при другите социални мрежи
11.09.2018 / 10:45

Facebook ще започне да допуска и по-“откровени” публикации

Поне така обещават от компанията след серия спорове и недоволни изказвания по неин адрес по повод на премахване на “нееднозначно” съдържание от мрежата.
25.10.2016 / 12:00

Цензурата в интернет лъсна на интерактивна карта

Според създателите на картата Internet Censorship Around The World, най-много права на потребители се нарушават в Китай, най-много пречки пред интернет достъпа се поставят в Куба, а най-силни ограничения за потребление на съдържание има в Иран.
28.08.2014 / 12:00

ЕС задължи Google да трие потребителски данни при поискване

С това решение на Европейския съд интернет потребителите вече ще имат право “да бъдат забравени”, когато желаят това.
14.05.2014 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.